Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-02-28 07:05:08 eye-2 3083   — comment 4

Українців чи русскіх не існує?


Українців чи русскіх не існує?

Тут звільнений Сурков-Кадиров отримав таки доступ до нелімітованих за кількістю
напоїв та ініціював таку дискусію, кого з народів не існує.
І дуже багато людей підхопили цю суперечку.
Суперечки ці не дуже політкоректні, і балансують на межі осатанілого фашизму з нацизмом.
І я брати участь в ній не хочу і не буду.
Просто зібрав таку порівняльну табличку аргументів і факторів.
Кожен зможе зробити висновок самостійно.

Етнонімічне слово може зазвичай мати три-чотири змісти:
Якщо є країна з такою назвою то це може означати
- громадянство,
- житель,
- емігрант, який продовжує любити і підтримувати країну,
- воює за цю країну, дуже підтримує її.
Окремо етнонімічне слово може означати належність до національності, це:
- національні традиції,
- культура,
- релігія,
- рідна мова.

Розглянемо порівняння по цих факторах два етнонімічних слова:

1. Для українців є країна, в якій можна бути громадянином, жителем, мігрантом або воїном. Так і називається - Україна.

               Для русскіх немає зараз і не було такої країни щоб називалась Руссь або Руссія, або Русскій Зулус, або Русская Імперія. Якщо від Россії, то єтнічне слово мало б бути "россіянин", або "россіянец". чи щось таке.

2. По національних традиціях і культурі можна сказати наступне:

Українці з перервами багато років знаходяться під різного роду окупаціями. Але, попри це, намагаються підтримувати і зберігати свої етнічні традиції і культуру. При відлигах самостійності, ці традиції швидко відновлюють розвивають (вишиванки, етнічні культурні заходи). І це продовжується більше 1000 років.

              У росіян, які бажають називати себе русскімі ситуація інша. Їх власна автохтонна влада і еліта багато разів за останні 300 років робила дуже серйозні компанії по зміні національних традицій і культури аж до:
- перехід на іноземні культурні звичаї в одязі, як цивільному, так і воєнному, (прусська, кавказька)
- масове повальне вживання елітою французької мови як рідної,
- у 20-му сторіччі було взагалі прийнято рішення на перехід до вигаданої іноземної форми існування суспільства, - "марксизм-ленінізм",  повальна мода на воєнний комунізм і загальних жінок була зупинена тільки повальним  сифілісом.
- були реалізовані масові насильницькі зміни укладу існування селян з пошесними  пограбуваннями, вбивствами угонами в рабство (колективізація, гулаги)
- державна глобальна відмова від християнства предків у 20 сторіччі, боротьба у масштабах країни і сусідніх країн за знищення християнства і християн,
- масова і державна політика і рух на знищення власної етнічної групи (інтернаціоналізм, мода на змішані шлюби)
- аж до сьогодення, створення умов для масової трудової імміграції людей інших національностей, культур, релігій.

3. По мові я вважаю так: створені 200-300 років тому ЛІТЕРАТУРНІ мови після загальної обов'язкової освіти стали фактично етнічними мовами. ("ЛІТЕРАТУРНІ мови" - це окреме історично-філологічне поняття, якщо хтось його не розуміє, дізнайтеся, а не починайте лаятись не розуміючи про що.)

Українська літературна мова створювалася організованими зусиллями українських патріотів і ентузіастів саме спеціально, як народна древня мова, методами етнографічних досліджень, експедицій і вишукувань. Таким чином забезпечувалася відтворення і збереження саме історичної народної етнічної мови.

               "Русскій язик", як сучасний літературний, створювався на базі Київської, церковно-слов'янської мов з накладенням французької граматики на замовлення франкомовної еліти (Ломоносов спеціально для цього студіював у Києві). Тобто для тих, хто зараз вважає себе "русскімі", мова створювалася на базі іноземної, з накладенням ще більш іноземної граматики. Перші творці "рускава язика" були виховані на французькій мові. Ломоносов вчився у германському університеті. Пушкін і Кара-мурза (Карамзин) були етнічно не слов'янського походження. Лермонтов не тільки був франкомовно вихований, а ще й усвідомлював і холив своє шотландське походження (вірш "Желание" "...На запад, на запад помчался бы я, Где цветут моих предков поля,...И арфы шотландской струну бы задел...").
Пересічні люди з рідною русскай мовою не можуть розуміти інші слов'янські мови, на відміну від інших слов'ян. Створювалась ново-мова менш ніж 300 років тому. Тобто "русская" мова існує, але Вам судити наскільки вона пов'язана з етносом, народом, древнім культурним спадком, щоб по ній виводити своє етнічне слово. 

От здається і все, що маю по цій темі повідомити.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma