Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-10-19 18:34:51 eye-2 4467   — comment 0

Увага: Харківщина

На жаль, у ці дні є ще один тривожний момент. На жаль, залишати його поза увагою, сподіватися що все якось влаштуватися не доводиться й навіть: ризиковано.

Майже дев'ять місяців тому політичне керівництво країни здійснило масове втручання, по суті чистку, керівництва ЗСУ. Результати мають бути наочно приблизно зараз. Але де вони?

Реально тривожить сьогодні ситуація на українській Харківщині. Відкриття ще одного напрямку повільного, але неухильного - і неспинного? просування ворога стало б не просто відсутністю результатів, а реальним ударом по реальності просування до української перемоги в осяжному майбутньому. Реальний, фактичний відступ - не паперові досягнення результатів від яких ніхто ще не пoбачив у реальності.

Немає можливості стримувати ворога - вже не тільки на Донбасi, а скрізь де він забажає, означало б що під українською перемогою не залишається реальних, твердих тa фактичних підстав. Це означало би що будь-яка перемога може бути лише тимчасовою і не закріпленою. Це означало би що визначити тa підтримувати напрямок  на українську перемогу буде важче.

Бачите: більше, ніж чергові поступи. Прецедент. Мова може йти про серйозну та значну зміну ситуації, за фактом та по суті. І на жаль, не на користь України.

Це не дрібниця. Треба розуміти про що йдеться і чому, за три роки  і майже рік після втручання вирішення цієї проблеми не наблизилося.

Не можу і не пробуватиму коментувати з конкретних питань, але ставитися до цього легко, ніби нічого особливого не відбувається - це прямо ризиковано і, можливо, небезпечно. До виконання всіх умов української перемоги надійного шляху до неї не може бути.

- Здатність стримувати ворога.

- Здатність знищувати його в будь-яких умовах та кількостях.

- Здатність завдавати йому чутливих і тяжких поразок.

Результати: це реальність, те, що в ній існує не в рапортах начальству. Допускати різницю між ними може коштувати Україні перемоги: вкотре і наступного разу.

На цьому етапі ми можемо дивитися тільки на реальні результати.

Недосягнення можливості контролювати ситуацію на ключевих напрямках, сдачу позицій відбитих у ворога раніше вже не можна ігнорувати. Далі, якщо ситуація не змінится може встати питання про справжни цілі та мотиви втручання. Це зрозуміло.

 

.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma