Enigma Enigma

Olga Horoshkovska

2022-06-24 17:58:45 eye-2 3755   — comment 0

В Криму задіяли стару болгарську агентуру

 

22-23 червня в окупованому Криму з візитом перебувала група «болгарських посадовців та підприємців. Відомо, що т.зв. заступник «голови державної ради республіки Крим» Едіп Гафаров провів зустріч з делегацією Республіки Болгарія, до складу якої ввійшли керівники двох муніципалітетів Опан та Калофер Генчо Колєв та Румен Стоянов, голова «Асоціації професійних розовиробників Болгарії» Христо Ніколов та інші представники громадськості, бізнесу та сільського господарства. «Відповідальною особою» за їх прибуття виступив давно відомий російський пропагандист та глава фейкового «клубу друзів Криму» Пламен Мілетков.

У заході взяли участь члени т.зв. «президії кримського парламенту» Юрій Гемпель, Василь Рогатін та Микола Волков.

Окупанти заявили про підписання угоди про співпрацю між так званим муніципалітетом Євпаторії та болгарською громадою Опан, а також посилення співпраці у виробництві ефіроолійної продукції. Зрозуміло, що жодного практичного виміру «співробітництво» окупованих кримських міст із болгарським гірським селищем Опан з населенням у 3 тисячі осіб не має і фейкова «підписана угода» має виключно пропагандистський характер.

Крім того, згадані болгарські діячі вже не вперше порушують законодавство України та санкції Європейського Союзу, незаконно перебуваючи на території окупованого Криму. Їх «віддана любов» до агресора пояснюється дуже просто: наприклад, Генчо Колєв п'ятнадцять років працював у нашпигованій російською агентурою службах державної безпеки Болгарії «Сігурност» та ДАНС, звідки був звільнений «за характерних обставин». Також примітним є те, що цей агент російського впливу завіюється наразі агресором не лише на «кримському напрямі», а й у Білорусі, де рік тому він підписував «угоду про співпрацю» селища Опан із Брестським районом.

Отже, в принципі росія діє за старими схемами, залучаючи до заходів на тимчасово окупованих територіях своїх симпатиків, які впродовж багатьох років за солідну фінансову винагороду готові відпрацьовувати всі російські наративи…

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma