Enigma Enigma

Укроп Укропченко

2020-02-20 10:17:52 eye-2 3464   — comment 0

В нових плівках Труби, там де по справах Майдану, керівник ДБР розмовляє нібито з Андрієм Курисем. Хто такий Курись ?

▪️ Слідчий у справі Щербаня;

▪️ слідчий головного слідчого управління ГПУ часів Пшонки;

▪️призначений Пшонкою прокурор Миколаєвщини у 2013

▪️ нагороджений Януковичем званням "Заслужений юрист України"

▪️ під час його головування у прокуратурі Миколаївщини в регіоні стається Врадіївка. Нагадаю, участь міліціонерів у груповому згвалтуванні і спробі вбивства приховували, а справу фальсифікували. Вину у цьому закидали міліції та прокуратурі. Тобто відомству Курися.

▪️ Курись підлягав люстрації після революції Гідності;

▪️ Став довіреною особою Рената Кузьміна на виборах 2014

▪️ Став адвокатом

▪️ Завів ФОП, адресою зазначив - "провулок Чекістів", хоча цей провулок станом на 2013 давно перейменований на іншу назву.

▪️ В розмові з Трубою він каже що працює позаштатно, неофіційно, в неназваному відомстві. "Прямо навпроти кабінету [голови], отут охорона, а тут я". Другий поверх, кабінет 227. Не знаю, що це за відомство, але каже у разі питань "з експертизи та міністерства" звертатись до нього, якщо не виходить сконтактувати з "товарищем". Вочевидь, неофіційний позаштатний характер роботи пов'язаний з неможливістю офіційно займати посади через люстрацію.

Що мене вразило в цій розмові - так це те, що керівник ДБР, який ось-ось на той момент мав отримати справи Майдану оперує замість даних міфотворчостю з арсеналу силовиків-втікачів до рф.

Так, Курись каже, що загиблих на Майдані силовиків було "під 40", а Труба піддакує, що "30 з чимось".

Хоча таких 13.

Окрім того, вони на повному серйозі обговорюють, що їх загибель треба розслідувати, ніби цього не робиться. Але при цьому весь цей час з 2014 тривало слідство у справах загиблих силовиків.

Я вже мовчу про саму ситуацію, коли незрозуміла люстрована людина з орбіти Кузьміна-Пшонки-Януковича розповідає керівнику ДБР як розслідувати справи Майдану і вказує, що конкретні справи з їх числа цікавлять, "ну ви розумієте [кого]", і що потрібно тримати з їх приводу цю людину в курсі.

Деталі про розмову - за посиланням в коменті.

P.S: є ідеї, що це за відомтсво може бути, де на другому поверсі - кабінет керівника, охорона, а навпроти кабінету керівника - кабінет 227?

Мені підказують як варіанти САП і МО, але не точно, бо ніхто не пам'ятає номер кабінету навпроти кабінета голів цих відомств. Просто цікаво де і на якій підставі це диво позаштатно працює.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma