Enigma Enigma

Sergiy Tsyhipa

2019-12-10 14:58:44 eye-2 488   — comment 5

Про забутий на війні спецназ

Про обмін "всіх на всіх" до 31 грудня. Хоч бийте мене, але не вірю.

В обмін "для галочки" вірю. Аякже - ZE в Парижі з самим путіним домовився! А ось, що стосується формату "всіх на всіх" - ні.

Поясню, як колишній офіцер Сил спецоперацій. В ці списки чомусь жодного разу рашисти-терористи не вносили бійців 3-го окремого полку спецпризначення Сергія Глондара та Олександра Корінькова, які незаконно утримуються ворогом з лютого 2015 року, а також побратимів з 8-го полку СпП майора Сергія Іванчука та сержанта Івана Дєєва, які потрапили в руки ворога двома роками пізніше - в лютому 2017-го.

на фото: майор Сергій Іванчук

Згадайте, як вся країна свого часу "опікувалася" долею офіцера Надії Савченко, яка трохи пізніше показала всім нам своє справжнє лице. Але ж за неї боролися усім гуртом! Згадайте скільки галасу було в ЗМІ! І навіть більше - "Батьківщина" включила її 1-им номером до партійного списку на виборах до Верховної Ради, а тодішній президент нагородив відзнакою "Герой України".

Також ми всі разом боролися і за звільнення наших моряків. І вони теж повернулися додому.  

А чому ж забули про спецпризначенців, яких язик не повертається назвати "полоненими", бо ж до ворожих рук вони потрапили на своїй рідній землі?! В інформаційному просторі з цього приводу а ні пари з вуст, суцільна тиша. В нас, виявляється, тактика така. Спеціальна.

Коли я уходив на дембель, то запитав у командирів Сил спецоперацій,- чи доречно підіймати хвилю на захист своїх побратимів, тим більше, що спочатку проходив службу у "вісмці". Відповідь була - "ні", мовляв, цією справою займається СБУ, тому жодного кіпішу, перемовини мають відбуватися у тиші. І що ж маємо на виході? Роки йдуть, а наші хлопці на окупованій території сидять в тюрмі і про них не згадують а ні керівництво держави, а ні ЗМІ. А ще кажуть, що спецназ своїх не кидає. Але ж ось наочний приклад - кинули напризволяще! Якщо ні, то доведіть зворотнє, панове державні мужі.

на фото: сержант Іван Дєєв


Тому, поки наші спецпризначенці не увійдуть до списку обміну "всіх на всіх", то в успіх цієї місії я не повірю. А причини я перерахував вище.

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma