Enigma Enigma

Dmitriy Grinevich

2020-05-26 12:41:41 eye-2 2499   — comment 0

В ОБСЄ стверджують, що РФ продовжує підживлювати конфлікт на Донбасі

Попри те, що Москва і досі заперечує свою роль у розпочатому нею конфлікті на Донбасі, з кожним роком з`являється все більше джерел з підтвердженням присутності російських військ на окупованій нею території України, а сама РФ продовжує й надалі підживлювати цей конфлікт.

Про це під час свого виступу в онлайн-засіданні Постійної ради ОБСЄ повідомив глава місії США при ОБСЄ Джеймс Гілмор, передає "Укрінформ".

"Незважаючи на те, як часто Москва заперечує свою роль, присутність підготовлених Росією сил, які використовують надану Росією техніку на Донбасі, неодноразово підтверджували засоби масової інформації та неурядові організації", - зазначив він.

Глава місії США наголосив, що саме Росія причетна до початку конфлікту на Донбасі, підживлюючи його озброєнням та військовими кадрами, яких переправляє через непідконтрольні українській стороні ділянки  

Посол у своїй заяві  також нагадав, що керовані Росією сили на сході України продовжують перешкоджати пересуванню патрулів СММ ОБСЄ і ставити під загрозу їх життя.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma