Enigma Enigma

Влад Волошин

2019-12-15 15:45:15 eye-2 2762   — comment 0

В тому, що мешканці Севастополя є "бидлом" - винна Україна, вважає російська преса.

Напочатку грудня цього року влада тимчасово окупованого Севастополя обіцяла відкрити новозбудований міський сквер і пляжну зону прибережного парку "Учкуєвка". Масштабна реконструкція парку почалася минулої весни, і велась за кошти уряду Москви. Проект розробило московське архітектурне бюро Wowhaus.
- "Севастопольське замовлення вийшло шикарним - ряди південних алей, памп-трек і скейт-парк, велодоріжки, спортивні, дитячі та оглядові майданчики, зони для пікніків і арт-об'єктів. Достатня кількість навісів, паркувальних місць і туалетів, що важливо в курортній реальності". - розповідає російське видання "Свободная пресса". - Однак урочистості скасовані. Учкуевку атакували вандали. Щоночі на алеях з корінням видирають рослини. Забрали практично всі дорогі сорти ялівцю".
https://svpressa.ru/society/article/251754/
За висновками російського медіа, це сталось тому що: Севастополь "обидлився" за часи перебування в складі України(!!!), тобто те, що вже більше пяти з половиною років він перебуває в окупації росії - це дрібниця, а менталітет його мешканців сформувався саме в часи знаходження в складі України...
"Свободная пресса", посилаючись на "начальника ділянки озеленення дендролога" В'ячеслава Руснака, розповідає, що злодійські набіги здійснюють жителі приватних будинків, які розташовані навколо. - "Хороші такі, багаті будинки, де приймають курортників і хизуються власним благополуччям. За останні десятиліття цілі квартали елітних котеджів і міні-готелів вишикувалися на севастопольській Північній стороні. Більшість власників має українські паспорти (!!!), - так ось головна причина чому розікрали севастопольський парк - у мешканців навколишніх будинків - "вандалів" є українські паспорти.
І, виявляється, ці "власники з українськими паспортами" захопили під забудову усю заповідну землю, військові кладовища і меморіали Великої Вітчизняної.
За словами "дендролога" В'ячеслава Руснака, крім крадіжок, "вандали з українськими паспотами" ламають молоді деревця, в тому числі італійські сосни, викорчовують досить дороге паркове обладнання, а вранці на алеях після них купи пляшок, перевернуті урни, розмальований нецензурними написами різні поверхні...
Влада Севастополя, щоб вберегти "Учкуєвку" від "вандалів з українським паспортом" подумує навіть про те, щоб обнести парк 2,5-метровою огорожею і обмежити доступ в нічний час. Як аргумент, що без таких заходів не обійтись, приводить приклад з ... московського парку "Зарядье", який було розгромлено за кілька годин вільного доступу: "Восени 2017 го відвідувачі витоптали газони, знищивши третину зеленого покрову. Висмикували саджанці з землі, ховали в сумки і йшли. Тоді за три доби новий супер-парк у Кремля позбувся 10 тисяч рослин". - хоча там не було "вандалів з українським паспортом" і підмосковя не могло "обидлитись", перебуваючи під Україною. А парк "Зарядье" хтось все-таки розгромив?
Роблячи підсумок цього матеріалу про "обидлившийся" Севастополь автори зі "Свободной прессы" беруть кілька гнівних коментарів від місцевих мешканців з міського інтернет-порталу. Ці коментарі свідчать про те, що жителі "гордасті русскіх маряков" вкрай стурбовані ситуацією і хотять, щоб місто патрулювали військові, правоохоронці чи навіть "самооборона", або все і скрізь потрібно обнести парканами: - "Ребята, у нас игрушки с новогодних елок крадут! Каждый год одно и то же, прямо в центре у Дворца пионеров. Где полиция? Где пойманные нарушители? А сколько выкладывали фото с мразями, которые обворовывали клумбы театра Луначарского! Кто-нибудь может сказать, как все это остановить? В городе целый полк Росгвардии, чем эта братия, живущая на наши налоги, занимается?" - жах, що вібувається, пишуть містяни. А місцеві чиновноки додають: - "Севастопольці викопали 25% кипарисів і платанів, висаджених до грудня, - повідомляє голова міського Закзібрання Катерина Алтабаєва. - Вкрадено молоді туї на алеї біля Гагарінського муніципалітету. Ця алея з'явилася в пам'ять про трагедію в кемеровському торговому центрі «Зимова вишня», де згоріли 64 росіяни, серед яких була 41 дитина. Вандалам на це плювати, адже ці туї можна вигідно продати або посадити у себе вдома" ...тобто, в місті, яке вже пять з половиною років перебуває в "родной гавані" постійно крадуть іграшки з міської ялинки, нівечать парки і грабують клумби? І все це, за висновками журналістів, відбувається тому, що чверть століття Севастополь перебував у складі незалежної України.
І як підтвердження такому висновку, автори матеріалу пишуть "бекграунд" - зовсім свіжу історію про черговий погром: "На цьому тижні в Севастополі трапився ще один погром, який за великим рахунком нікого не здивував. Група невідомих розгромила міський центр дітей-інвалідів. Знали, що тут будуть лікувати малюків з ДЦП, але трощили стіни і плитку, рвали розетки і освітлення. Їх знайшли. Виявилося, підлітки з благополучних родин, які навчаються в престижних школах. «Це не вандали і не нелюди ... Їм по 14 років, обєднуються в групи" за інтересами "і дебоширять в місті ... Вони громили приміщення, тому що це круто - таємно туди потрапити і рознести чуже майно в мотлох. Так і пояснили", - написала на своїй сторінці в Facebook голова регіональної громадської організації "Особливі діти" Наталія Кірюхіна.
Після цього "бекграунду" в мене лише одне питання: "під впливом якої держави останніх пять років формувався світогляд цих підлітків, у яких такі "інтереси" - дебоширити і громити чуже майно? Напевне України, яка свого часу "обидлювала" мешканців Севастополя...

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma