Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-10-17 05:22:49 eye-2 4780   — comment 1

В Україну зайдуть дискаунтери Lidl

Менеджер Schwarz Group Адам Мищишин (Adam Miszczyszyn) офіційно представлений як національний менеджер Lidl Україна. Документи про призначення Мищишина підписали генеральний директор Lidl Герд Хшановским (Gerd Chrzanowski) і директор із закупівель Тім Борк (Tim Bork), про це пише LZ.

 Україна має стільки ж жителів, скільки й Польща, де Lidl присутній на ринку з 2002 року, і зовсім недавно виторг від продажів склав 5,4 мільярда євро. У Румунії, яка також межує з Україною, проживає вдвічі менше громадян. Чистий обсяг продажів Lidl там становить 2,7 мільярда євро. Прибутковість в Східній Європі вважається вищою за середню. Минулого тижня в Латвії відкрився дискаунтер Schwarz Group, і компанія підтвердила свій запланований вихід на ринок Боснії у відповідь на запит LZ навесні. Інтерес Schwarz Group до України пов'язаний з рухом рейсів: минулого тижня літак Lidl здійснював рейс в Київ та Одесу.

Передбачається, що Lidl буде конкурувати з місцевим дискаунтером ATB, філіальна мережа якого вже налічує близько 1200 магазинів. Графік запуску магазинів Лідл вже готовий.

Лідером ринку в Україні є вітчизняний дискаунтер АТБ, валовий обсяг продажів якого приблизно в 1200 відділеннях у 2020 році оцінюється в еквіваленті 4,9 мільярда євро. На другому місці - оператор супермаркетів «Сільпо» з 2,1 млрд євро, що належить українській Fozzy Group. Німецький провайдер Metro з 26 магазинами та товарообігом в 754 мільйони євро у 2019/2020 фінансовому році займає третє місце. У Auchan 24 магазини, а обсяг продажів склав 457 мільйонів євро. У 2020 році Rewe Group продала свої 35 магазинів Billa в Києві і його околицях.

Lidl підтверджує призначення Адама Мищишина. Відповідаючи на запити LZ, Лідл не хотів робити ніяких конкретних заяв про можливе розширення, але підтвердив «дослідження, яке стосується України як потенційно цікавого ринку» і ім'я «дуже досвідченого колеги» Мищишина. 

====================

Віддячити мені за текст дуже просто - криптовалютою SSLX від Sl8.

Що таке Sl8 і чому треба реєструватись зараз:

Стаття на АIN 

пост українською https://bit.ly/3Ao2m1K

пост російською https://bit.ly/3i4u6l1

Як активувати криптогаманець Sl8 https://bit.ly/39oQikJ

Інвайт для реєстрації a1yN7z

https://sl8.online/invite/a1yN7z

Мій нік у Слейт skyokey

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma