Enigma Enigma

Катерина Яресько

2019-01-21 18:02:37 eye-2 9215   — comment 0

В Керченській протоці горять LPG-танкери, які ходили в окупований Крим

Кримські ЗМІ повідомили про надзвичайну подію в Керченській протоці - пожежа на 2х суднах.


Пізніше РИА-новости з посиланням на Росморречфлот назвали учасників трагедії - LPG-танкери Маестро і Канді. Є інформація, що між ними відбувалась перекачка вантажу.
 

Обидва танкери нам добре відомі, ми багато писали про газовий експрес з окупованої Керчі на Сирію, який здійснювався чотирма газовозами, про перекачку в морі теж у нас був матеріал, ми попереджали, що у виконанні таких суден це дуже небезпечно.


Канді - це нещодавно перейменований VENICE (ІМО: 9005479), він завантажився в порту Темрюк в Азовському морі і прийшов в Керченську протоку, де знаходився Маестро.

Про VENICE у нас була стаття, де ми встановили капітана.


Маестро (IMO: 8810700) в листопаді 2018 заходив у Керч, там знаходиться компанія “Ювас-транс”, яка є партнером в газовій схемі, вона забезпечувала прийом цистерн зі скрапленим газом в Керчі, а також прийом, завантаження та відправку LPG-танкерів. Ще один з організаторів знаходиться в Києві, читайте про це в матеріалі Центру Миротворець:

Нагадуємо, що порти окупованого Криму закриті для судноплавства, а судозаходи в них є незаконними, такими що переслідуються в межах кримінального провадження правоохоронними органами України.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma