Enigma Enigma

BlackPR

2024-09-14 13:25:15 eye-2 4448   — comment 0

Вежа, жахлива карта

Люди побоюються карти Вежа, не розуміючи її аспектів. Хоча би тому, що не усвідомлюють, що це - не завжди погане неминуче, а в першу чергу попередження.

Думаю, читачам буде цікаво дещо взнати про страхітливу карту Таро. Тому виставляю текст, люб'язно наданий мені автором.

Алла Яворська-Гичак 

Грандмайстер Таро, викладач,

Архетип місії - Жриця.

Вежа

Отже, приготувалися – Вежа!

 Дехто може сказати – ось тільки вежі нам у розкладі й не вистачає. І так вже все погано, а тут ще й Вежа випала.

 Вежу бояться. Це так. А чи треба її боятися? А може вона не така вже й страшна? Ні, любі мої, - вона страшна, ще якась страшна. Адже, по суті, людина слабка. Слабкий, але дуже амбітний і вимогливий. До всіх і до всього, але не до себе. А себе кохана людина прагне підняти до неймовірних висот і утримувати в зоні комфорту. Ось до речі про зону комфорту треба поговорити більш докладно. А що це власне таке? Це перш за все бачення себе в тих умовах, які ми уявляємо найбільш прийнятними для нас і при цьому не змінюватися самому, нічим не жертвувати і не працювати над собою. Це як у знаменитому тості - «Що б у мене все було і нічого мені за це не було!» Адже так у Всесвіті не буває. Може до деякого часу ми й можемо радіти з того, що нам сходить з рук наша лінь і жадібність, але так буде не завжди. Отже, повернемося до зони комфорту.

Насамперед комфорт має бути психологічний, тоді вже відчувається і комфорт фізичний. Без психології нікуди. А це означає, що в психологічному понятті зона комфорту це стан, коли ми такі які є, нічого в собі не змінюємо і не виховуємо. І навіть якщо це незручно навколишнім людям – нам до цього немає жодної справи – ми ось такі і пишаємося цим. А якщо пишаємося – то й гординя зростає. І чим більше ми її вигодовуємо, тим більше вона росте і ще приправляється егоїзмом, нетерпимістю, зарозумілістю і навіть манією величі. А може навпаки, ми опускаємо себе нижче за плінтус – але це теж підноситься в предмет гордості, як ми скаржимося всім на себе нікчемного… і смакуємо це, представляючи жертву вселенського масштабу… І те й інше - якась зона комфорту, в яку ми вживаємося і в жодному разі не хочемо її покидати.

Ми стаємо рабами своєї зони комфорту. Рабство це Аркан Диявол – он там ланцюги якісь товсті та міцні. І що Диявол винен, що ми сидимо на ланцюгу? Чи ми самі собі цей ланцюг одягнули добровільно? Думаю багато хто з вас, подумавши, дійдуть висновку, що самі й одягли. Виходить, що ми самі йдемо в рабство до Диявола. Добровільно! А Всесвіт спостерігає. Так, звичайно, Дияволу теж потрібні свої піддані, але не в такій же кількості. І якщо людей не зупиняти, то рано чи пізно вони до Диявола і перейдуть. І прикрасять ланцюги свої золотом і дорогоцінним камінням і пишаються кайданами, той у кого ланцюг найважчіший буде ходити з величезним кулоном манії величі на грудях! Але у Всесвіту інший розрахунок – це рівновага! Тому вона і вирішує кілька людей повернути до свободи, до совісті повернути і до Творця-творця. І як вона це робить? А просто! Рушить вона ті ланцюги, зносить з голови корону величі та егоїзму, змушує переглянути справжні цінності! І оскільки добровільно на такі заходи людина йде не охоче - то застосовується астральний примус! Чому астральне? Та тому, що трощиться в людини, якій показали її вище «Я» та справжні цінності, і в неї в буквальному значенні дах зриває, а заразом і корона егоїзму злітає! Ну як – схоже на зображення на мапі Вежа?

Так, дуже. Але трапляється і так, що людина дуже міцно тримається за свої ланцюги, ну ні як їх духовністю не порвати… тому фізично Вежа діє фізичними методами! Тобто починає трощити! І трощить вона нещадно все, що заважає людині про Горнє подумати! Все вщент. Заважає йому багатство – руйнує багатство. Заважає влада – трощить влада! А може, краса тіла не дає про духовне подумати? - Ну що ж і на тіло є управа - геть травм скільки і хвороб - знайдеться підходяща. Іде руйнація на всіх планах, чиститься все дощенту! Хоча ні… основа на те вона і основа – вона залишається… і до речі основа ця – знову ж таки психічно-психологічний патерн людини. А якщо вже зовсім психологами заробитися – це комбінація з 16 психотипів (представлених 16 фігурними арканами). Не дарма ж у Вежі номер 16. Так що психіка в людини залишається, проте, вона вже не та, що раніше, а чистка, що пройшла через кризу. І вона потенційно-нульова.

Ні, це не недоумство, хоча після Вежі і таке часто трапляється, це просто чиста порожнеча, яка тепер має бути заповнена зовсім іншими речами. Духовними та правильними. Зазвичай криза Вежі дає шанс переосмислити, що важливіше для людини? Ланцюги Диявола, що так привабливо поблискують золотом у променях хибної слави. Чи справжнє світло, яке відкриває шлях у виток всього сущого? Задоволення тілесні чи благодать Душі? А до речі, щодо тіла та Душі. Тут я згодна з глибоко шанованим мною Валентином Томбергом – що тіло це храм душі і Душа має пишатися тілом. Але це не означає, що тіло потрібно виснажувати в пошуках досконалості останнього або піддавати добровільним тортурам. Адже великі месії, Крішна, Будда та Ісус теж мали тіла. І вони не піддавали їх випробуванням і не руйнували заради самого процесу (що властиво мазохістам), але жертвували ними заради справжньої мети. Святий Антоній жив у пустелі не для того, щоб уморити тіло – а щоб бути на самоті і ближче до Творця. Заратустра перебував на горі теж не для того, щоб позбавити тіло комфорту, а для набуття мудрості. І так відбувається і з нами, коли ми вночі молимося або медитуємо – адже ми не спеціально позбавляємо тіло сну – ми просто йдемо на контакт із Вищими силами, щоб задовольнити Душу. Це і відбувається у великому Аркані – астральний стусан змушує нас переглянути своє ставлення до життя і до тіла. І якщо ми правильно розуміємо та сприймаємо урок – то на рівні почуттів та психіки проходить криза очищення, а тіло залишається у нормальному стані, адже головне для Всесвіту, це не зруйнувати основу, а вичистити її від зайвих прив'язок.

Але якщо вже ніяк людина не хоче, якщо пручається з останніх сил, тоді вже нічого не залишається Вежі, як взятися за основу і трусити її так, щоб у неї вже не залишилося вибору. А для душі це боляче, адже тіло це храм... а зруйнувавши храм, можна залишити душу в стані поневіряння та неприкаяності. Отже, передчасне позбавлення Душі її храму веде до втрати шансу виконати місію і залишає душу без «засобів для існування». Тому основне завдання Вежі – не знищити тіло (для цього є аркан Смерть), а очистити його за допомогою кризи та пристосувати до задоволення потреб душі, що досягається шляхом духовних практик та набуття справжньої Мудрості. Ось і виходить, що сила Аркана в тому, щоб допомогти нам стати на шлях істинний. Допомогти придбати саме ту опору, яка буде основою нашого духовного храму. А що ми маємо в реальному житті?

Кожен із нас будує свою Вежду. За принципом Вавилонської. Кожен хоче підняти себе до рівня Творця. Так, певною мірою це й не погано – Всесвіт заохочує наше прагнення творчості, підвищення самооцінки та прагнення досконалості. Але якими шляхами? Якщо ми будуємо свою вежу на основі духовності та творчості, то висота її може бути до небес. А якщо на амбіціях та бажанні слави та влади? А якщо ми, нічим не жертвуючи і ніяк не задовольняючи свою душу, хочемо досягти висот за допомогою грошей і багатства? Тоді нас і чекає доля вавилонської вежі – вона буде зруйнована і її уламки вже ніяк не можна буде зібрати в єдине ціле… і тоді Душа наша відчує порожнечу… Ту порожнечу, в якій можна потонути, яка затягне в себе так, що зв'язок із реальністю загубиться, і саме існування може втратити будь-який сенс. Для всесвіту це не припустимо - у всесвіті все зі змістом і втрата душі, як складової одиниці - це поворот подій, це зміна вектора напряму енергій, все веде до незворотних змін і втрати рівноваги. А рівновага - це головний закон всесвіту, і щоб підтримати цю рівновагу, щоб не допустити крена в бік порожнечі, Всесвіт і створює сили, що компенсують недолік і очищають забруднення. І однією з цих сил, як ми вже з'ясували, є Архетип Вежі.

Тож зараз саме час подумати - чи така страшна Вежа?.. Для розуму свідомого не страшна. Він, усвідомлений розум, добре розуміє сенс очищення, адже очистивши свою свідомість і звільнивши місце новим, духовнішим принципам, ми по суті піднімаємося на щабель вище. І на цьому щаблі нас знову чекає криза переосмислення ... і знову стусан і знову чистка - а потім піднімаємося ще на один щабель. Сходи, що ведуть до початку. Кожен її ступінь пов'язаний із проходженням уроку. Душа за допомогою тіла засвоює урок і складає іспит на зрілість і мудрість і піднімається ще вище. Чи є зупинка та кінцевий пункт? А чи є межа досконалості? Ні… І навіть якщо Архетип Смерті вирішить запустити в нашому тілі механізм самоліквідації – то перебуваючи на високих щаблях сходів вона, душа, отримує право на інше тіло, може більш досконале або витриваліше, але не для того, щоб падати вниз, а для підняття ще вище. Але тут ви можете мені справедливо заперечити, а якщо відбудеться реінкарнація і душа високого рівня отримає нове тіло, яке знову почне будувати свою Вавилонську вежу, тоді що? Тоді вона справді змушена буде спуститися на кілька ступенів вниз… але їй буде дано шанс піднятися – і якщо раптом тіло чинитиме опір, знову на допомогу прийде Вежа… і так до Безкінечності… А що таке нескінченність? Це стан Творця та Досконалості….

ВЕЖА сигнатури

Номер карти – 16. Число представляє 16 фігурних Аркан Таро, а так само 4 комбінації по 4 літери Йод-Хе-Вав-Хе тобто імені Бога. Так само 16 = 1 +6 = 7, сакральне число в матеріальному та духовному світі. Як найвища октава числа 7, число 16 свідчить про розчищення матеріального заповнення духовним.

Літера івриту

Айн. Око. Розум відновлення.

Їй починається слово гріха. Відмовився Творець наділити її властивостями світ. І також відповів Творець букві Айн, що непридатно її властивостями створити світ, тому що в ній є властивість Авон – гріх, злочин. І хоча намагалася та заперечити, що є її властивості у слові Анава – скромність, все одно відмовив їй Творець. Це буква зору, що в езотеричному плані представляє здатність "провидіти", тобто бачити процеси, що розгортаються всередині подій.

Гідність літери, її гематрія - 70

70+10+50=130=4 (Меркурій) – цифра стабільності, ясності у всьому, міцності, впевненості, стійкості, завершеності. Це цифра самодостатності. Меркурій керує знаннями, живить наш розум. Число 4 приносить розміреність.

Планета / знак управитель - Марс.

Планети в екзальтації та вигнанні Марс екзальтує в Козерозі, концентрація волі та серйозність, обитель у Марса в Овні та Скорпіоні, наполегливість та агресивний натиск, вигнання у Терезах та Телі, марність опору.

Обряд

Присвячений Марсу.

Каббалістичні ключі

Примушувати, коли йому заманеться, природу відкриватиме свої таємниці.

Бог наказує грому і керує вогнем.

Кармічний шлях

Вищий Астрал

Світ по дереву сефірот.

План з дерева сефірот Ментальний, астральний Шлях по дереву кліпот - 27 кала - Парфаксітас. Агресивна енергія йде обслуговування будь-якого бажання. 450 – число тунелю означає Дракона. Перетворення на тварин з використанням сексуальної магії. Ритуал Астральної магії. Маг у масці тварини з'єднується з твариною (астральна жриця) та її сімені проростають сутності. Башта також означає вежу Шайтана, усамітнення в ній. Дозволяє бачити образи з порожнечі. Божий Гнів, як очисний потік – кров (менструальна та з ран).

Чакра, колір, нота – анахата-маніпура, зелений-жовтий, фа-мі

Геомантія – 1-а фігура Пуер, 8-ма фігура Рубеус

Тварин по планеті або знаку (підходящий тотем) - по Вежі тварин немає.

Магічні інструменти, запахи, мінерали – бергамот, гліцинія, родоніт, електрика, як блискавка.

Зв'язок із фігурними Арканами за стихією – за Марсом – Король Жезлов

Підзвітні молодші аркани - сімки, сакральні числа, що вказують на суть того, що відбувається.

Частота та напрям енергії При досягненні практики до цього Аркана слід враховувати складність проходження. На цьому етапі виникає необхідність попрощатися з чимось звичним. Зона комфорту звужується. Можуть йти втрати. Енергетика Аркана - гаряча, вогненна, що руйнує, але очищає.

Аркан андрогінний, вміщує в собі і маскулинні, і фемінні якості, але малою мірою. Здебільшого сила Аркана спрямовано переживання кризової ситуації. Проробка чакр - анахата-мніпура, складна своїми медитативними техніками. Відмова від тебе, як від Его. Руйнування егоїзму має супроводжуватися очищенням. Розчищення шляхом руйнування. Провести день у резонансі від своїх кредо. Викрити себе, визнати у собі провину і покарати для викуплення та очищення. Розуміння нездійсненності планів, пов'язаних з бажанням влади чи користолюбством. Зарозумілість руйнується прийняттям своєї нікчемності перед Вищих сил. Перегляд фільмів-катастроф.

Руна Хагалаз – Вежа (руйнування. Видалення старого для будівництва нового. Падіння з висоти. Природні катаклізми. Очищення хворобливим шляхом)

Зв'язок зі святими писаннями, а також планетарний або зодіакальний ангел, Ангел Марса Самуїл-руйнівник, По Овну – Бакаріїл піклується про успіх і успіх «дітей» Овна. Він дарує їм сильний заряд життєвої енергії, яка допомагає легко впоратися з будь-якими справами і робить оптимістичним погляд Овнів життя. Молись йому, якщо хочеш оточити себе новими друзями та зберегти старих.

Коли аркан сильний і бажано використовувати для проходження під час проходження Знака Овна і у вівторок день Марса. За практикою розкладів, якщо Башта єдиний старший Аркан у розкладі – чекайте руйнувань та поневірянь. У поєднанні з іншими Арканами послаблює або скасовує їхню дію. У поєднанні з Магом – крадіжка, зі Жрицею – втрати близьких, з Місяцем чи Дияволом – руйнація психіки особистості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma