Enigma Enigma

John

2019-07-24 16:02:23 eye-2 2629   — comment 0

Хто така Олександра Устінова?

Членкиня (не смійтеся, так у Вікіпедії написано) партії “Голос” антикорупціонерка Олександра Устінова уже підготувала (можливо не сама) законопроект, згідно якого в СБУ ліквідується відділ боротьби з корупцією. Що ж... Думаю, говорити “відділ К СБУ” на прес-конференції, де виступаєш як майбутній законотворець, не зовсім правильно з юридичної точки. Але це невеликий огріх для людини, яка більшість життя присвятила благодійній медицині та захисту тварин.

Так, це не жарти. Активістка у сфері охорони здоров’я береться за державну безпеку. Ось трошки про її діяльність:

  • Член комісії з оцінки корупційних ризиків та моніторингу виконання антикорупційної програми Міністерства охорони здоров’я України (з серпня 2017 р.). Висунута як експерт від ГО «Центр протидії Корупції».

  • З 2014 р. незалежний експерт та член правління ГО «Центр протидії Корупції».

  • Активіст та експерт організацій в сфері охорони здоров’я: Благодійного Фонду «Пацієнти України» та Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». Організації, щодо посадових осіб яких, в 2017р. відкриті кримінальні справи відносно привласнення коштів міжнародної організації “Глобальний фонд для боротьби зі СНІДОм, туберкульозом і малярією” в особливо великих розмірах” за  період 2014-2016рр.

  • Активіст «Молодіжної Ліги Захисту Тварин» та «Київського товариства захисту тварини»; локальним координатором руху «Зробимо Україну чистою».

Вам теж впало в очі “привласнення коштів”? Не дивуйтеся. Як показує практика останніх років: кожен поважаючий себе антикорупційний активіст повинен фігурувати у 2-3 скандалах по привласненню коштів і парі кримінальних проваджень. Пані Устінова не виключення.

Ось найцікавіше, на мою думку:”у 2017 році на підставі проведеного розслідування ГО «Національний Інтерес України», щодо роботи та витрат коштів ГО «Центром протидії корупції» за 2016 р. (де зазначається, що окрім заробітної платні, Олександра Устінова отримала від цієї ГО – 1,86 млн. грн. як ФОП) та звернення народного Депутата України від Народного Фронту – Павла Пинзеника, Державна Фіскальна Служба за підтримки Генеральної прокуратури відкрили кримінальне провадження, щодо несплати ГО «Центр протидії корупції» податків на суму більше 1,3 млн грн.”

Детальніше можете ознайомитися тут:

 

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma