Enigma Enigma

Roman Burko

2018-10-10 07:52:47 eye-2 4354   — comment 0

Вибухи на складах: Росія провела потужну інформаційну операцію із залученням диверсійних груп



Військові склади на 5-му році війни з Росією, безумовно, треба щільно охороняти, забезпечувати усі необхідні умови зберігання боєприпасів та мінімізацію ризиків успішного проведення диверсій. Кожний рік ми наступаємо на ті ж самі граблі. І кожного разу маємо катастрофічні наслідки. Депутати та журналісти вже підняли цю тему на штики і вона не пройде поза увагою.
 

Мені ж цікавий ще один аспект - інформаційний. Вже зараз можна говорити, що росіяни провели якісну спецоперацію із залученням інформаційно-психологічного компоненту та узгодженням на всіх ланках підконтрольних ресурсів. Залучили диверсійні групи для пролонгації та посилення ефекту. Розіграли все як по підручнику.


6-го жовтня почали вкидувати статті через пропагандиські ресурси "ФАН" та "Новороссия" з посиланням на заяви прес-секретаря "ДНР" Даніла Безсонова нібито бійці ЗСУ продали терористам "ДНР" два ПЗРК "Ігла". Безсонов повторював цю інформацію декілька днів на своїх брифінгах.


8-го жовтня інформаційний вкид дійшов до вищої точки. Його запустили на федеральному каналі "Россия 24" 
 



Зверніть увагу, що у сюжеті згадують вибухи на військових складах, за якими нібито ховають нестачі боєприпасів. Цей сюжет вийшов на добу раніше, ніж сталася диверсія на складах у Чернігівській області.

При цьому одразу впадають в очі "жовті ідентифікаційні стрічки", які не використовуються в зоні проветення АТО/ООС, приблизно, з 2015 року. Але пропагандистам дуже треба було якось відмітити, що це українська сторона. Такий самий ляп був на фейковому відео, де нам показували, як бійці спецпідрозділу СБУ нібито штурмують та роззброюють "Правий Сектор".

Детальніше про розкриття цього фейку було тут: https://informnapalm.org/ua/rozvinchano-fejk-fsb/


В ніч на 9 жовтня провели диверсію на складах. Яка спричинила катастрофічні наслідки. Із зони підриву складів евакуюють тисячі людей. А тим часом у російських ЗМІ продовжують розкручувати інфопривід, нібито склади підривають, щоб приховати продаж 2 ПЗРК «Ігла».

Проте пропаганда завжди опирається на емоції, а не на логіку. В зоні АТО/ООС давно не використовується військова авіація, тому не зрозуміло навіщо бойовикам купувати ПЗРК, тим більш що у терористів та російських кадрових військовиків на Донбасі ще з 2014 року InformNapalm фіксував безліч ПЗРК «Ігла» на фото з їх альбомів у соцмережах:



Позаштатні російські «представники СЦКК» із 33-ї МСБр РФ

Від чорно-білого життя до криваво-червоної служби в ГРУ РФ

“Десептикони” з ППО РФ на Донбасі. Хто збивав українську авіацію

Первомайськ. Багатоповерхівки – щит для російських бойовиків

Це яскравий приклад гібридної війни, де фейки та постановки підтримуються діями бійців спецоперацій на території противника.

P.S: Вчора цей текст я виклав на своїй сторінці у Facebook, за декілька годин він назбирав більше 150 репостів та після цього мене забанили на 7 діб. Тож  тепер не можу ні відповідати на повідомлення, ні писати пости, ні коментувати у цій соцмережі. Підписуйтеся на мій Twitter, якщо вам цікаво слідкувати за дослідженнями та публікаціями InformNapalm.
Дякую, що дочитали публікацію до кінця ;)

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma