Enigma Enigma

dvornik_patriot

2020-07-09 04:31:51 eye-2 35   — comment 2

Відповідь на допис В.Стуса

Деякі аспекти. На мій погляд - ріст ВВП це маніпуляція свідомістю. Ріст відносно кого-чого? Мене завжди цікавили неточності у термінах. Що таке Валовий внутнішній продукт та чому він нас так турбує? 

Пофантазуємо. Ось наприклад є країна Африки. Нарід харчується бананами та полює. Вже тисячі років. Іншого він не знає. І знати не бажає. А тут приїздять до них якісь білі та кажуть - У вас малий ВВП. Тобто - натякають що вони не повноцінні.

Саме так в "цівілізованому" світі поводять себе більш агресивніші країни. Тобто - більш розвинуті. 

Бо, яко би - кількість шляхів з твердим покриттям - впливає на щастя народу. Але ж дозвольте- чому тоді верхом цівілізації вважається - виїзд на природу,на шашлики, на дайвінг, на дауншифтінг та на Кариби з Сейшелами? Маніпуляція? Так.

Ми завжди самі собою маніпулюємо. Алгоритм простий як двері. Все що нове - зброя. І не важливо - нове буде іноваційним чи - навпаки "відстійним". Бо смішно сказати на джинси з дірами,що зараз стали модними - інноваційний продукт.

Тому в мене цілком справедливе питання. А чому це - грунтові шляхи не можуть вважатися - інновацією? 

Адже виходячи з логіки Заході, що "по переду планети усій" , ми відсталі бо в нас нема шляхів , мостів , залізобетонних хатів тощо. Але їм конче необхідні наші - а) б) с) тощо, бо мають кудись інвестувати. Мають? Для кого-чого? 

Всі й так вже зрозуміли що Земля, як донор, не винесе наше людство, в плані постійного росту ВВП. Бо ріст ВВП передбачає - увесь час продукування чогось нового та якіснішого та більшого. Тобто - більше асфальту,мостів, міст , авто тощо.

Ну припустимо ми погналися (як цуцик за підводою) за Америкою,як колись Хрущов в СРСР, щоб наздогнати. Бо ж ВВП - голоне досяггнення світу. Особливо його ріст.

Але щоб зробити з Європи - США, по оснащенню усім що є, Планеті не вистачить ресурсу. Всі це вже знають.

Навіть якщо повністю перейти на вторинну сировину то ВВП , постійний, не можливий. Бо саме пойняття - валовий продукт ,передбачає - увесь час щось друкувати. І це на тлі - постійних фінансових криз бо йде постійне перевироблення - відносно купівельної спроможності людства. Тобто - купувати нікому. Бо це - ще один нонсенс світу, мати постійну купівельну спроможність. Навіщо? Людина що, увесь час має щось купувати? Зобов'язана? Так само як і виробляти.

Ось і виходить- пряма кореляція ВВП та фінансових криз з людською агресивністю. Де спостерігається пряма залежність.

Тоді ВВП слід трактувати НЕ як благо для людства та країн а як маніпуляція свідомістю одних над іншими.

А сам постійний ріст ВВП більше схожий на закинутий цех з шовкопрядами,господарі якого напилися чи вмерли, забувши що ось-ось - черви дожеруть листя шовковиці та почнуть розлазитися світом у пошуках поживи.

Гадаю - Ковід 19, обрали як драйвер по стримуванню ВВП усіх країн світу, як недолуга спроба , полумірою, стримати приближаючий кінець світу. Матеріальний. 

Звідси і все що сказано Стусом в дописі. Різні негаразди тощо. Тільки акценти там не ті що треба. Вірні до західної трактовки проблем світу. А вона ,насправді, інша. Нам не відома. Бо в замовчуваннях.

На фото. "Песець буває і таким"

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma