Enigma Enigma

dvornik_patriot

2019-11-19 06:01:14 eye-2 78   — comment 2

відповідь на не просте питання

Чи можна змусити дурнів поводитися розумно? Відповідь - ні. Але - так. Можливо. За певних умов. Якщо їх створити.

Основна тема тут у пана Ткача. 

Є, напевно, три рівня примусу. Перший це пряма форма примусу до дії. Жорстка та миттєва. Заснована на остраху до фізичного покарання. Робот людини\тварини\ відстежує напругу та небезпеку,навіть коли сама людина не розуміє чи не помічає небезпеки.

Приклад. Я часто працюю з металом. Обробка,зварювання тощо. Звичайно - без окулярів, бо ніколи. Так ось - око помічає саме ( тут треба зупинитись та перечитати початок речення - тричі,для засвоєння) загрозу.

Це і є дія нашого робота. Це не рефлекс на подразнення.як, наприклад - холод чи жар на шкіру, це і не - розумна дія бо увага так не спрацьовує а розум не обробляє з такою швидкістю інформацію. 

Це навіть не очікування, бо таки не очікуєш летящого дрібного шлаку , в око. коли відбиваєш його після зварювання.

То що це? До речі, я вже далекозорий, тобто не помічаю літери з пів метра,що мають два міліметри у висоту. Розпливаються. Статичні. 

А ось дріб'язок що летить зі швидкістю кулі я помічаю? Ні. Не я. Робот помічає.

З цього ми робимо висновок що ми не ми. 

І, до речі, пане Ткаче, ви, в своєму останньму дописі написали про 3д та майбутнє. Про те що людство деградує якщо йому не підсовувати різні гаджети. Навпаки. Воно не деградує а є повністю залежним від того хто створив нас ,як роботів.

Я не шуткую. 

Так ось. Перший рівень змусити дурня щобити щось розумне це є - примус. Бо він заснований на страху за життя. Людина цього не розуміє. Робот - так. 

Часто серце хоче а страх не велить. Страх це наша безпека,яку нам створює наш робот. 

Проте це примітивна система керування. Її навчились обходити різними програмами. Але, спершу за робота. Знов.

В робота є такий собі рівнемір - енергії. Якось потім. Як тільки ваш рівень енергії знижується, під тиском обставин - робот реагує миттєво- агресивно. 

Перша реакція на примус буде - стрес. Далі - викид адреналіну та дія. Бігство чи контр атака. А якщо ще і пропаганду вмикнути- тобто організувати спротив то виходить бунт чи - Майдан.

Тому - це все вже вивчене. 

Другий рівень це - закони. Різні. Заони честі,совісті, моралі тощо. В тому числі і - закони юридичні. Вони нас змушують діяти так як треба суспільс тву , проте якщо він дурень то він їх теж ігнорує.

Третій рівень примусу це - культура. Культура поведінки. Яка містить в собі всі три рівня примусу бути розумним, в лапках.

Культура масово змушує людей вести себе певним чином і всі інші їй підкоряються бо людина - стадна істота. Напевно й тут спрацьовує підсвідомий розум робота.

Тепер про те що я описав у вашій статті, в коментах. Про розум. Чи про дурнів. Нема не розумних не дурних. Є різні компетенції. Астроном заблудиться в джунглях та вмре ,навіть знаючи напрямок руху по зірках. А абориген(тупий ідіот) вільно там себе почуває.

Тому - пригадуємо кіно про професора та собаку. Собаче серце. Деякі цитати.

- Нікого не треба примушувати.

- Кожен має займатись своєю справою. 

От знати би ще - чія та яка справа. Бо, якщо , в людин  є хист до окремої професії а йому не надали освіти то він цю освіту створює сам. 

А якщо хисту нема то ніякі корочки його не освітять. Тому тут ще винна й спадковість та розумова діяльність.

Комусь вдається щось одне а комусь зовсім інше.

Тому треба розділяти. Але не все так просто. Професор Преображенський, мізками Булгакова , теж був не правий.

Взагалі не розумію чому так Булгаковим всі захоплюються. Там є купа дурні.

Наприклад сам професор вліз не в своє діло, зробив з собаки людину та пересвідчившись що то таки собака, в гіршій її формі, рухнув долу, прямісінько на на публіці. Чим і довів сам собі що - Кожен має робити свою справу. 

Богу - богове. Не лізь в божі справи бо ти дурень. (некомпетентний)

Але й це ще не все. Совєти теж були правими та повергли слова професора\ Булгакова, тим що - освіта всім людям підряд - надає набагато більше професорів та інженерів ніж освіта лишень тим хто має на те гроші.

Тобто - спадковість в освіті та гроші не діють. Діє тяма чи хист. Що і заперечує сам професор.

Але повернемося до нашіх зебаранів.

Особисто я вважаю що ,таки треба, сегрегазувати питання виборів. Тобто відсіяти некомпетентних та змусити тих хто має хист - вчитись щоб стати компетентними.

Проте - світовий досвід говорить про інше. Комулятивна енергія баранів, якщо їм втім'яшити що вони рівні з рівних, може знести любу владу, якщо над ними попрацюють політологи та пропаганда. Бо некомпетентний не розуміє рівня своєї компетентності( Крюгера-Дюрінга синдром). Як це було в Петрограді - сто років тому.

Тому світ, змушений, керуючись малим злом- роботом людини, плестися в хвості невігластва та заганяти й далі планету в пустелю. Бо це саме - його робота. Ненажерливого робота,людини , з  аномально розвиненою пам'яттю. 

Людина (робот) це сарана. Незалежно від раси, громадянства тощо.

Україна це лишень маленька модель Світу. А зебобики наші - більшовики. Це - роботи. Тільки - "0"- ї  версії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma