Enigma Enigma

Роберт Шульц

2022-10-24 15:30:15 eye-2 5398   — comment 0

Вікторія Кохановська – новий інструмент митрополита УПЦ Антонія для розхитування релігійної ситуації в інтересах кремля

В умовах повномасштабної збройної агресії росії проти України в нашому суспільстві все частіше постає питання місця та позиції Української православної церкви.

З однієї сторони, у травні Церква провела Собор, на якому проголосила про автокефалію від руської православної церкви і розрив канонічних зв’язків. З іншої – і на дев’ятому місяці повномасштабної війни вище духовенство УПЦ показує свою неготовність до засудження, а подекуди і підтримку діям якщо не збройних сил країни-агресора, то тим, хто благословляє останніх на тортури і вбивства українців і руйнування наших храмів.

Вже ні для кого не секрет, що яскравим і, мабуть, основним представником проросійського крила УПЦ є митрополит Антоній. Він не тільки не підтримав рішення про автокефалію на Соборі, але й продовжує робити все аби залишити Українську церкву в сфері впливу росії.

Дивлячись на таку проросійськи орієнтовану позицію вищого духовенства, священнослужителі Української православної церкви все частіше приймають рішення про відмову залишатися в її складі.

Для того аби припинити процеси переходів і вислужитись перед своїми кремлівськими хазяїнами, митрополит Антоній на подобі тих таки російських військових, які ховаються за спинами українських жінок на півдні та сході України, у вересні 2022 року ініціював створення нової громадської організації «Жіноча сила України». Очолює цю організацію «активістка» з Кам’янеччини Вікторія Кохановська, а фінансову підтримку вона отримує від донецького олігарха Віктора Вишневецького.

І дивно, що для вірян церкви нормальним є те, що на чолі організації, яка декларує своєю метою захист православної віри, опинилася людина яка нічого спільного ні з Богом, ні з совістю не має, а радше нагадує праобраз Вавилонської блудниці (таким чином Вікторію Кохановську мешканці села Радівці звідки вона родом). На Кам’янеччині ж вона набула слави шахрайки-журналістки, яка вимагала гроші за те, щоб не обливати брудом містячкових політиків та бізнесменів.

Проте, де ще можна так добряче підзаробити, як не від країни-агресора під час війни. В час, коли міжконфесійна ситуація в суспільстві ітак досить напружена, Вікторія Святославівна пішла в вабанк і онамагається спровокувати конфлікт між українськими військовими, які є прихожанами різних конфесій - Української православної церкви та Православної церкви України.

Саме так можна охарактеризувати її пост у Фейсбук 22 жовтня, в якому вона безпідставно звинуватила представників тероборони Боярської ОТГ у нібито побитті прихильниць УПЦ, поки чоловіки останніх воюють за Україну на фронті. Насправді ніякого побиття не було, і на відео доданого до її допису чітко видно, що військові поводять себе гідно і спокійно, намагаються лише словесно заспокоїти когорту проплачених росією активісток.

Це не перша подібна акція від Вікторії Кохановської. Проте віримо, що справжні віряни УПЦ і ПЦУ мирно, згідно з церковним вченням зможуть вирішити в Україні всі релігійні непорозуміння, а такі провокатори як Вікторія Святославівна посядуть гідне їм місце на лаві підсудних разом із російськими пропагандистами Скабєєвою, Соловйовим та Симонян.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma