Enigma Enigma

Artem Kartashov

2020-05-27 10:49:53 eye-2 3078   — comment 2

Високий рейтинг Геннадія Труханова. Чи так насправді?

Днями довелося подивитися інтерв'ю Заступника голови Офісу Президента Сергія Трофімова та заступниці Голови фракції "Слуга Народу" у парламенті Євгенії Кравчук.
Обидва, коли мова зайшла про Геннадія Труханова припустили про якийсь його високий рейтинг.

Схожа пісня була і у часи Порошенка, адміністрація якого буквально "кришувала" міського голову та дала картбланш не тільки на небачене розкрадання міста, а й на фізичне знищення реальних опонентів. В результаті сивочолого президента успішно злили, а його рейтинг з 43 % опустився до 9 %.

Тож варто знову спробувати розібратися що ж за рейтинг у нашого міського голови.

Варто відзначити, що загальна кількість виборців в Одесі - близько 707 000:
- у 2014 році за Геннадія Труханова проголосувало 146 022 виборці;
- на виборах у 2015 році вже 138 865 виборців, тобто вже менше, ніж у 2014.

З цього виходить, що з 707 тисяч виборців за чинного мера:
- проголосувало у відсотковому відношенні лише близько 19 %,
- приблизно така ж кількість виборців обрала інших кандидатів;
- а більшість взагалі не проголосувала, тобто не висловила підтримку жодному з кандидатів, в тому числі і Геннадію Труханову.

Тобто майже 80% або 4/5 одеських виборців Труханова не підтримали. Це при тому, що був задіяний адмінресурс, "каруселі" й інші моменти, що здатні викривити результати виборів.

Далі згадаємо вибори народних депутатів, на яких мер балотувався від ПП "Опозиційний блок", а також мав "своїх" кандидатів в округах.

Київський район:
Дмитро Танцюра - 7 385.
ОБ - 5 587.

Суворовський район:
Дмитро Голубов - 31 129.
ОБ - 6 191.

Приморський район:
ОБ - 4 834.

Малиновський район:
Геннадій Чекіта - 6233.
Об - 5 166.

Отже бачимо, що за партію на білбордах якої по всьому місту висів Геннадій Труханов віддали голоси менше 22 000 виборців, а за його кандидатів лише 44 000.

І це при тому, що Геннадій Труханов мав монополію на зовнішню рекламу та у значних масштабах задіяв адмінресурс, а також носився зі своїми кандидатами як у рекламі, так і на зустрічах з виборцями.

Що ж до правоохоронних органів, до яких Євгенія ставила питання "ну де?", то:
- НАБУ і САП свою роботу виконують ефективно - низка справ вже у ВАКС та Апеляційній палаті, а дехто бігає від підозр щодо інших справ;
- а от ГУ НП в Одеській області - чемпіон світу зі злитих справ проти мерії - 99 % реальних проваджень не те, щоб не доводяться до кінця, а навіть не розслідуються.

Ну а вишенькою на торті є те, що нацпол обслуговує мера та його бізнес-партнерів коли потрібно та захищає незаконні будівництва, як от на пляжі "Золотий берег" буквально вчора. Але тут нічого дивного - який міністр МВС, така й поліція.

Як бачимо - "високий рейтинг Геннадія Труханова" - це не більше, ніж красива фантазія самого мера та його нечисельних прихильників, але перемогти на виборах Труханов, все ж таки може, якщо "Слуга Народу" і далі буде тягнути зі своїм кандидатом на мерське крісло.

Як сказав класик: "ДумайТЕ".

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma