Enigma Enigma

Интересности

2024-04-17 10:39:02 eye-2 3961   — comment 0

Візьміть це з собою в похід: неочевидні предмети, які завжди необхідні

Похід, особливо для туристів-початківців, може стати справжнім складним випробуванням, якщо не підготуватися до нього як слід. Одяг, взуття, екіпірування – це очевидні речі, і про них багато сказано. Але існують деякі нюанси, про які забувають. Тоді весь час, проведений у поході, може стати максимально неприємним.

 

Взяти з собою багато пляшок питного продукту проблематично, адже спорядження й так об'ємне та важке. Момент, що, можливо, ніде набрати чистої води не вдасться, треба враховувати. Найшвидшим рішенням стануть таблетки для дезінфекції питної води. Придбати їх можна, наприклад, у магазині Evergo. Серед переваг – те, що займають мало місця, швидко діють, справді ефективні. Зверніть увагу, що основний компонент, який відповідає за дезінфекцію, може бути різним. Вважаються найефективнішими таблетки з хлором, йодом та іонами срібла. Рекомендується ретельно дотримуватись інструкції на пакуванні.

Сітка на голову

Комахи – це справжня напасть, особливо в певні періоди літа. Причому з ними настільки складно боротися, що іноді засоби, що розпорошуються на шкіру й одяг, просто не справляються. У цьому разі найкращим варіантом стане механічний захист у вигляді москітної сітки на голову. Вона «працюватиме» незалежно від типу комах, погоди та інших умов, які врахувати складно.

Інструменти

Необхідний мінімум треба мати. Можуть знадобитися сокира, пилка, мультитул. Звісно, ​​не треба брати повнорозмірні. Існують моделі спеціально для кемпінгу. Вони значно компактніші, деякі й зовсім складні. Не нехтуйте інструментом, адже він може виручити при різних непередбачуваних обставинах.

 

Правильно зібрана аптечка

Звичайно, зовсім без медикаментів навряд чи хтось вирішить відправитись у похід. Але зібрати аптечку правильно – це непросте завдання, з яким справляються не всі. Так, вам знадобляться:

  • бинти марлеві різної ширини, зокрема еластичні;
  • вата (ватні диски), пластир;
  • спазмолітичні засоби;
  • протизапальні препарати;
  • антисептики;
  • адсорбенти;
  • жарознижувальні засоби;
  • знеболювальні препарати;
  • мазь для заживлення ран;
  • протиалергічні засоби.

Тут не вказані конкретні назви лікарських препаратів, адже збирати аптечку потрібно з тих ліків, які допомагають саме вам. Так у жарознижувальних засобах бувають різні активні речовини, які мають різний вплив, тому орієнтуватися в першу чергу треба на свій організм. Якщо маєте хронічні захворювання, то візьміть препарати від них, навіть якщо в конкретний момент часу у вас немає загострення. Зміна умов може спричинити небажані наслідки.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma