Enigma Enigma

OLEGOVA

2019-11-13 10:05:13 eye-2 2576   — comment 1

Вони - краще нас! Вони - собаки!

   У цьому тексті я хочу відкрити всю свою душу. Я дуже сильно люблю тварин та досить обурена жорстокістю людей по відношенню до них.

    Проблема в тому, що серед собак - немає зрадників. Та чи можна те ж саме сказати про людей? Зрозуміло, що й всіх неможна рівняти під це гасло, але ж я не зустрічала жодної собаки, який зрадив би свого господаря. 

   Я розповім свою історію, а точніше історію, яку мені розповів один гарний знакомий. Коли я його слухала, по моєму тілу пробігли мурахи. Це дивовижно та й страшно одночасно. 

   У мого знайомого хронічне захворювання легенів. В нього періодично трапляються приступи та він починає задихатися. Постійно із собою він носить спеціальний препарат, який потрібно вдихади, коли починається така ситуація. Того дня він забув його вдома. Їхав за кермом до батька із своєю собакою - лабрадором. Почував себе досить гарно та навіть вже забув про свою хворобу. Як раптово йому починає бракувати повітря. Легені розширюються та в очах темніє. Всі трапилося за лічені секунди. Машина злетіла в кювет. Він розповідає вже через 2 тижні після ситуація: дуже пощастило, що вікна були відчинені. Собаці вдалося вибратися з автівки.  Лабрадор Річ добіг до зупинки та почав тягнути за штанину чоловіка, який пішов за собакою. Хлопцю викликали швидку та його вдалося врятувати. А ось собака помер від серцевого нападу. Ветеринари підтвердили, що це однозначно був стрес, який викликав летальний результат. Того дня лікарі рятували життя його господаря майже цілу добу. Серце забилося. Мій знайомий каже: чоловік, який прибіг із собакою - не взяв гроші не від нього, не від його батька. Вони йому пропонували забрати їхній дім та автомобіль за те, що він врятував життя єдиного сина. 

   Чоловік лише сказав: я звернуся за допомогою, коли вона дійсно знадобиться та досі ані разу не зателефонував.

   Зараз мій знайомий пережив величезну для нього втрату - найкращого друга Річі. Він так само його любить і постійно згадує про нього. Нещодавно придбав нового собаку - таког осамого лабрадора. Він каже: це не той Річі, який був тоді, він не такий відданий. "Але я щоразу дивлюся в його очі і пам'ятаю, як колись він врятував мені життя, віддав власне", - каже хлопець. 

   До чого я це все. Любіть своїх собак, не ображайте їх. Бо - вони для нас лише частина життя, а ми для них і є все життя. 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma