Enigma Enigma

dvornik_patriot

2019-12-08 05:55:08 eye-2 56   — comment 8

вони всі грають з народом в наперстки

А чому б і ні? Якщо народ тупий. В масі своїй. Тупий? Розберемось. 

Кібернетична модель суспільства виглядає так що кожна ланка,елемент тощо, виконує свою роль. Як деталь мотора чи автомобіля. Ви ,напевно, ремонтували колись автомобіль. Особливо мотор. Цікаве явище. Купа залізяччя ,все нове, а не заводиться. Чогось бракує.

Оте - чогось і є - особливою умовою життя. Десь щось зникло. Чи замаслилось, чи зламалось. Дрібниця а важлива. Так само і в суспільстві. Все наче є. А не їде. Ось ,кожен, з членів суспільства і має ,за обов'язок в цьому розбиратись. Бо він голосує. Це в теорії. На практиці все інакше. На практиці,все вирішують інші. Чому? Бо ті інші то наші водії. А ми- то деталі суспільства. 

Скажіть-чи може не якісна деталь виконувати свою роботу? Ні. В автомобілі її знаходять та вибраковують.  Точно так само - Гітлер спробував вибракувати цілі народи з світового суспільства. Думав що все так просто. 

Людство ,як і все живе, це величезна машинерія-самопрограмуючих та самовпорядкованих систем. Натиснеш в одному місці-вилізе в іншому. Все взаємопов'язане.

Тому слова - народ тупий,ставимо в лапки. Народ не тупий. Народ такий який він є. Нейтральний. З властивими йому якостями. 

Як деталь автомобіля. Є різні марки автомобілів. Більш якісні та менш. Їх хтось створює. Під якійсь умови праці. 

Більш того. Народ вміє самовдосконалюватись! З деталями такого не спостерігаємо.

Тому народ ще кращий ніж деталі автомобіля. Він розукмний. Якщо в нього гарний водій. 

Якось я купив автомобіля та повіз його до ходовика. Ходовик сказав що полуосі мають спрацювання але - з рік протягнуть. Я від'їздив -десять. Так і продав , зі спрацьованими полуосями. Бо шанував той вузол. Хоча інші перевантажував нещадно. Така була робота. 

Дяка Богу що авто було - вольвою. Жигуль там не витримав би. Так і наші люди. Вони не винні що потрапляють до рук невдах та дурнів. Не винні що їх такими створюють весь час ,різні карабаси. 

Карабаси між собою чубляться та натравлюють свої народи одне на одного,впарюючи йому різну муть з патріотизму тощо.

То як хреновий тракторист,буде битися з іншим ,на тракторах, радянського заводу. Коли все хренове. 

Народ витримає все. Бо має властивість вмирати та відроджуватись. Але вже з іншими властивостями. Як в нас було в СРСР. Коли владу взяли обманом недомірки -Ленін та Сталін. Вони скалічили нас своєю жорстокістю та дурістю. 

Ми змінили властивості. Чи можна нас в цьому звинувачквати? Ні.

Чи можна нас -переробляти -так само, по варварські? Ні.

Деталі,що зпрацювались можна відновити. Але є на те технологічні карти. Бажано західні. Вони передовіщі.

Так само й з народом. Є психологи тощо. Є напрацьовані схеми виводу з кризи.

Одна з криз, що можна виправити , це ментальність народу. Від неї залежить все.

Це увесь програмний продукт що влили в народ. Як його виправити? Та чи можливо? 

Нас не можна форматнути, вимкнувши - героїв одних війн та влити -інших. Це не цього порядку справи.

Пам'ять стерти не можливо. Вона є базовою нашого виживання.

Ось приклад. Є предмети що миються а є що не відмити ніколи. Наприклад серветки. Люди як серветки. Почнеш їх прати - розкисають.

Є інформація яку не змити. Нічим. Як речовина. Вона в'їдається в тканину назавжди. 

Є цікаве прислів'я- Встрався то не жити? Гімно змити можна. Сам факт -ніколи.

Так і ми,з вами. Були радянськими людьми,зараз - українськими. Можна змінити прапор, штандарти тощо, душу не зміниш. Ментальнісь не зміниш. Сам факт - не зміниш. Можна лишень загнати цю інфу в середину, змусити її не виказувати. А фак лишиться фактом. Ба більше!

Інфа живе в нас і перемагає.

Якийсь там,затятий бандерівець,буде наспівувати,собі під ніс- Взвейтесь кострамі -сініє ночі. А якийсь - путінєц - імперєц буде наспівувати - Ще не вмерла ,України ... І це цілком природньо.

Це від нас не залежить. Це програма. Яку в нас влмваємо ми самі. Вона автономна. Влізла в порт - наше вухо та прошила нас навіки. Чим більше будемо її "забувати" - тим більше нас буде тягнути. Вона саморозповсюджуванна.

Скажу більше. Ми змонтовані так що ,інфа, люба, в нас так просто не сидить. Їй в нас тісно. Ми її переносимо як заразу. Вона мігрує. Через інший порт. Рот,письмо тощо.

Тому так важко і так просто нас збити зпантьелику та керувати нами.

Тому, перш ніж хапатися за радикальні дії, майдани, перевороти тощо,думайте. Що будете робити з народом. Який прошитий інакше.

Коня можна змусити прийти до води та не можна змусити напитися.

Так і народ. Йому можна ,силою, змінити владу. Шляхом революції, майдану тощо. Та не можна переробити на свій лад. Воно завжди вилазить боком. Самих революціонерів.

Тому краще починати створювати порти перепрошивки.

Народ, в лиці -Робінгудів, має створити власні ЗМІ. Щоб програмувати себе якісним та сучасним ПЗ. А не - ПЗ - карабасів.

Бо карабасам,народ, як трактор. Не їде - в металобрухт. Країна теж. Подохла, продав ворогу. 

Хочемо сильної та красивої України, починаємо програмувати народ самі. Тільки не власною дурнею а чимось корисним - народу. 

Дякую.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma