Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2020-01-26 12:54:00 eye-2 2747   — comment 2

Втрати ЗСУ за січень вже вдвічі перевищіли втрати у січні 2019. Дуже дякую, зеленський.

Сьогодні зранку, 26 січня, у зоні ООС загинув ще один наш воїн, повідомляє прес-центр ООС. Станом на сьогодні у січні 2020 за "розведення" Зеленського загинуло 11 бійців.

Російсько-окупаційні війська продовжують демонструвати своє повне ігнорування існуючих домовленостей щодо режиму припинення вогню.
Зранку 26 січня, коли вільні від чергування військовослужбовці готувалися до недільного богослужіння, окупанти здійснили потужний обстріл позицій українських захисників у районі населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Красногорівка та Лебединське, застосувавши БМП, гранатомети різних систем та заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 і 82 мм. У відповідь на таку активність з боку ворога, українські військовослужбовці застосували чергові вогневі засоби, без відкриття вогню із забороненої зброї.
На жаль, внаслідок прицільного вогню російсько-окупаційних військ, сьогодні вранці отримав поранення несумісне з життям один наш військовий.
Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам полеглого захисника України!
Вічна пам’ять герою!

Мало цього, російські "спостерігачі" у складі місії ОБСЄ, з мовчазної згоди ОБСЄ активно використовують синхронізацію польотів БПЛА ОБСЄ та розвідників ЗС РФ. Про росіян,які відкрито працюють на окупантів у складі місії неодноразово писав Інформнапалм. ДО речі, у складі місії ОБСЄ зовсім "випадково" немає ні одного українця, але є десятки росіян. 

Черговим показовим проявом нехтування будь-якими правилами та домовленостями стало використання збройними формуваннями Російської Федерації БПЛА для здійснення повітряної розвідки та коректування вогню артилерії і мінометів одночасно з виконанням спостережних польотів БПЛА СММ ОБСЄ.

Так, протягом попереднього тижня представниками Місії було повідомлено про 6 запусків БПЛА СММ в районі ділянки розведення сил та засобів “Золоте” та у 5-км зоні навколо неї з тривалістю польотів 2 - 4 години.
Разом з тим, у час, який був заявлений для польотів БПЛА ОБСЄ, обліковано 7 випадків застосування БПЛА збройними формуваннями Російської Федерації у тих же самих районах.

Показовим є те, що у цей час відбувалося збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, у тому числі з використанням артилерійських систем калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм.

Таким чином, окупанти ведуть повітряну розвідку, використовуючи як прикриття безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ.

Честь і гідність військового, з-поміж всього іншого, вимагає дотримуватися взятих на себе зобов'язань і домовленостей, втім, такі чесноти ніколи не були притаманні російським окупантам

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma