Enigma Enigma

Укроп Укропченко

2020-02-20 10:19:37 eye-2 3526   — comment 1

Вже декілька днів в мережі обговорюється Наказ Міністерства оборони України від 18 лютого 2020 року "Про бюджетну політику Міністерства оборони України на 2020 рік"

Основну критику у більшості викликає суттєве зменшення максимального розміру матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань... Згоден, несправедливо і чуттєво... Але!


Мені здається, що найстрашнішим в цьому Наказі є послідовність щодо здійснення виплат. На першому місці стоять розрахунки зі звільненими військовослужбовцями !!! Тобто, в 2020 році, вони є більш пріоритетними, ніж щомісячне грошове забезпечення для діючих військовослужбовців та винагорода за безпосередню участь у воєнних конфліктах...???????????????????????????????
Це - в країні, поти якої здійснюється збройна агресія, у якої анексований Крим та тимчасово окуповані території на Донбасі? Ми нічого не переплутали?
Я не знаю, коли ми станемо членом НАТО, але якщо це станеться не найближчим часом, то тоді доцільно вимальовувати стратегію розвитку Збройних Сил відповідно до такого ж розвитку збройних сил противника.
А що ж відбувається з грошовим забезпеченням військовослужбовців РФ і їхніми пріоритетами? А там - несуттєве, але збільшення (в умовах 6-річних !!! санкцій) і головний пріоритет на діючу армію!!! Та й всіх військових пенсіонерів вони впевнено вважають тими, хто ЗАЛИШИВСЯ В ЛАВАХ ЗБРОЙНИХ СИЛ !!! І це, притому, що у нас навіть структура витрат різна: в країні агресора 70%!!! оборонного бюджету (проти наших 23%) спрямовуються на переозброєння армії новими зразками. Тобто, 30%, які залишаються на утримання, дозволяють в Росії (яка всіма вважається не менше корумпованою, ніж ми!!!) збільшити всі виплати військовослужбовцям (в середньому на 4%), а 77% у нас вимагають зменшення матеріальної допомоги??? Незрозуміло!!!
Щодо скорочення Збройних Сил... У ворога вони теж скорочуються... Так, в провідних ЗМІ РФ інколи обговорюється скорочення їхньої армії аж ...на 293 !!! посади...

Що з нами не так?

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma