Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-08-07 10:31:51 eye-2 3846   — comment 6

Як "КГБ СССР" знищив СРСР і понівечив слов'янські православні культури.


Як "КГБ СССР" знищив СРСР і понівечив слов'янські православні культури.

Частинка перша.
(Зрозуміло, що тут привід для цілого величезного дослідження, але ми все тут зробимо дуже коротко і компактно.)
Розпад СРСР для багатьох так і залишився загадкою.
Військово і промислово потужна держава яка тільки, тільки-но вийшла на не голодний рівень життя, яка от тільки заявила, що досягла "розвинутого соціалізму", яка мала власні освоєні величезні сировинні запаси, з величезними родючими землями, яка тримала у політичній залежності більше десятка досить-таки розвинутих країн, населення якої, тримали у покорі могутніми напів-кримінальними спец-службами ... от взяла і за декілька років і розпалася у прах. З повністю регульованою державною плановою економікою, за відсутності якихось глобальних стихійних лих.

Зрозуміло, що після розпаду, люди багато про це сперечалися. Люди у країні в якій 80 років було заборонено викладання логіки в школах ... Багато хто дійшли висновку, що причина була у Горбачові і його жінці. Начебто їх якимось не усвідомленим гіпнозом завербували зруйнувати власну державу, і начебто вони це зробили. Це наче Горбачов, був не ліберал, а залізний диктатор, і наче взагалі не було державних органів, "глибинної держави" з купою патріотів совка. Хоча, тоді ж, вочевидь було, що Горбачов не був залізним диктатором, і його зсунули як перлинку коли прийшов час. Дехто намагався "усвідомити" і зобразити в ЗМІ, що це, начебто, державу зруйнували 5-7 дисидентів і журналістів ... - хахаха

Про роль, ганьбу і сором "могутнього" КДБ у тих подіях без-логічні "аналітики" тих подій взагалі намагалися не згадувати, наче його й не було. Про роль величезної армії у 17 мільйонів комуністів патріотів совка, чомусь мовчать, наче її і не існувало.

А вийшов з розпадом СРСР отакий собі, уявіть, фокус-покус. У 80-х армія КДБ складала близько 150 000 співробітників. Зрозуміло, що ми не рахуємо прикордонників і мото-стрілків. Це реальні оперативники і "слухачі" на засобах зв'язку. Якщо зробити апроксимацію по опублікованих архівах КДБ, таємних агентів кдб, тобто тих, хто підписав, що буде таємно виконувати наступні завдання співробітників КДБ, - біля мільйона. До біса "лояльних громадян". Це такі люди, хто і сам іноді напишете тєлєгу в КДБ, і якщо попросять, то напише й розпише про когось. Тільки кандидатів в члени КПРС було біля мільйона, мільйонів 15-17 мільйонів членів КПРС, пару мільйонів посадовців-активістів ВЛКСМ (комсомол).
І що ж головне, у всій цій кількісній історії? А те, що у 60-х роках вже була переможена і подавлена усяка активна опозиція режиму, країна була закрита на залізний занавіс на в'їзд і виїзд. З ким було воювати цій армії співробітників, агентів і стукачиків ??? З десятком дисидентів?
Головне, що це були десь - кожний 7-ий дорослий, величезна армія ... Це була величезна-величезна армія людей, які знали ТОЧНО !!! Які ні, вони не служили активно, але ... Головними їх переконаннями у житті буде наступне - скажи щось не те, тобі закривають життя, ти будеш "небажаним" на будь-якій значущій посаді. Скажи хоч щось, що не сподобається одному з навколишніх жучків КДБ чи КПРС, - ти будеш небажаним на все життя по всій країні. Ні, скажеш не щось вороже до СРСР чи до КПРС, просто "щось не те".
А воювати то, цій армії реально було ні з ким. Абсолютно зрозуміло, що за 20 років ця нікчомна армія стала просто інструментом кар'єристів, причому найбільш підлих і беззмістовних. Кожна сьома людина була впевнена: скажеш щось не те, випадково наступиш на хвіст, комусь невзрачному невідомому таємному, чи його сину, племіннику, родичу, дружку - тобі просто таємно, невідомо для тебе, зруйнують все життя, зроблять "НЕБАЖАНИМ". Як вам на цьому фоні звучить фразочка: "творча радянська інтелігенція"???


Цитую:
"Под руководством Ю. В. Андропова в должности председателя КГБ в период с 1967 по 1982 г. органы госбезопасности существенно укрепили и расширили свой контроль над всеми сферами жизни государства и общества." 
Це з російсько-мовної Вікіпедії про КДБ. Тобто вся ця армія, яка збиралася, фінансувалася і виховувалася для боротьби конкретно з ворогами держави, перетворилася на дурочкуватий проект "контролю за всіма сферами життя". Інакше, конкретно, цей агентсько-стукаческий апарат був направлений проти власної держави, проти свого суспільства. Карати, за злочини проти держави, особливо, було майже нікого.
Але будь-яка молода, творча, критично мисляча людина, ... Вона-то не знала про те, що знав кожний сьомий дорослий. Що, не дай Бог скажеш, щось не те, щось неугодне комусь невідомому з оточуючих ...
Реально творчим талановитим чесним молодим людям, здатним розмірковувати, просто навіть не давали закінчити ВНЗ. Бо вони тільки робити щоб говорили-говорили-говорили поміж собою і з усілякими новими знайомими, так творча людина і молодість устроєна. Або якщо давали закінчити ВНЗ, то щоб одразу відправити у якусь тьму-таракань подалі від цивілізації (коли не було житла). Наречену такої людини могли викликати в деканат і сказати просто, що він - таємний наркоман, слово "могли" тут не абстракція, не могли, а так і робили. Яка там аспірантура! Наукового керівника викликали і просто казали: небажаний, не підходить...
Це, якщо науковий керівник з самого початку цього не знав.
 Я застав, коли вже просто найкращих, найталановитіших ці таргани  реально вибивали з інститутів і універів на 2-3-му курсі.

Отак слухняні і працьовиті картотєчники кляуз і лояльні стукачики КДБ утворили свою антидержавну державу.
Державі просто за 20 років відрізали голову. Майже всі значимі посади зайняли "бажані". Тільки бажані не для справи і для успіху, а лякливо мовчазні "не висовуватися", які непоміченими пройшли у школі, інституті, армії, пройжли непередбачуваний ланцюжок співробітників-агентів-стукачиків-синочків-племінничків, які мовчали і невпопад піддакували.

Мені навіть немає потреби переконувати вас власним досвідом, про натовпи "інженерів" "розвинутого соціалізму", які не могли взяти елементарний інтеграл чи диф.рівняння, і вважали, що це - "справа вчених". Хоча всі "відбрані" КДБ "інженери" "прослухали" відповідні курси в інституті у "відібраних"  КДБ викладачів.
 Просто читайте російську Вікіпедія, що вони самі там пишуть про свої ж результати боротьби з "умніками-болтунами" :
"Ещё до катастрофы 1986 года в 1983—1985 годах на Чернобыльской АЭС произошло шесть менее масштабных аварий и 63 отказа. В ходе оперативной работы органами КГБ вскрывались факты брака строительно-монтажных работ, поставок некондиционного оборудования, нарушения технологических норм и требований радиационной безопасности. Руководство страны информировалось о выявленных пробелах в обеспечении радиационной безопасности для принятия мер. 6-е управление КГБ СССР (руководители Ф. Щербак и В. Прилуков) до Чернобыльской аварии направило в Политбюро ЦК КПСС свыше 40 аналитических записок об угрожающих ситуациях на действующих АЭС."

Які "мудрі" висновки і дії зробили з цього несусвітнього бардака, "мудра" партія і самий "безпечний" КДБ, Ви самі добре знаєте.
Ви ж, після цієї публікаці,ї вже добре самі розумієте, що ці "63 отказа" і самому Чорнобильську катастрофу організували ретельно відібрані комуняцьким КДБ "надійні перевірені фахівці" "віддані партії і уряду", "орденоносці"! 
Це яким мав бути відібраний, ухвалений КДБ-істами ланцюг біснуватих полудурків та раболепних холуїв, щоб у стані "6 аварій і 63 відмовлення", призначати і виконувати випробування критичного перезапуску АЕС ??? Щоб наказувати відключати автоматику і виймати всі гальмуючі стрижні з реактора? Щоб раболепно виконувати такий біснуватий наказ? І це таке було у надзвичайно відповідальних  та пожежонебезпечних галузях ...
Треба вам пояснювати, що творилося з менеджментом економіки, промисловості і торгівлі на найвищих рівнях??? Треба пояснювати, хто і як планував "планову економіку" ??? Хто планував, проектував і реалізовував гіганто-манські промислово-транспортні пам'ятники-мумії московитського ідіотизму???

Багато хто вам написав і напише усіляких спогадів про те, яку участь брав КДБ в перипетіях і хитросплетіннях влади у 80-ті ... Про якісь копійчані спецоперації і "боротьбу" з ворогами, про глобальні масштабні просєри з власними зрадниками.
Але про те, що державі просто за 20 років КДБ відрізав голову, напишу я вам, бо вони навіть про це не знають, дуже зайняті картотеками дурачкувато-пустопорожніх кляуз і таємними "знаннями", про те, хто кому з начальства були родич, дружок чи коханка. І в порівнянні з цієї відрізаною головою країни, всі дрібні дурачкувато-безсенсовні чвари-картотеки-інтриги-призначення просто бліднуть.
.
...Далі буде ...
Доречі, ще якось і про Чорнобиль напишу, бо і у висновках комісій-судів брехлива маячня, і у фільмі, і у свіжому серіалі ...

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma