Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-04-30 15:09:35 eye-2 4441   — comment 0

Як стати нацією

Нагадування: у сучасному світі більше, набагато більше етносів ніж націй. Не кожен етнос стає нацією. Бути нацією, це право та іспит, ніяка не гарантія.

Папери та декларації, це не гарантія існування нації.

Морди на трибунах та у теликах, ніякі не гарантії.

Обіцянки та візити: не гарантії.

Твори та п'єси, не гарантії.

Сумні пісні та спогади, тільки: може не набратися для основ реальної нації, що постала й існує.

Все це Україна вже випробувала та вивчила: на собі.

Час зрозуміти: не існує жодних інших основ і гарантій існування нації, ніж її здатність стояти тa захистити себе. Доказ існування нації це її перемога. Не може бути: і не буде жодних інших гарантій.

Звідси, п'ять умов існування нації:

1. Нація знає, що відбувається.

2. Нація розуміє, aбo може розібратися, що відбувається.

3. Нація може створювати, робити, будувати все, що необхідно для її існування. Все, що допомагає і працює для нації, підтримується тa будується прискореними темпами.

4. Нація може встановити, зупинити та прибрати, за потреби: негайно тa жорстко все що стоїть на шляху, перешкоджає її існуванню, виживанню; та перемозі.

5. Нація може досягати поставлених цілей і доставляти всі результати, необхідні для її існування, виживання; та перемоги.

Цими днями Україна стоїть перед рубежем: створити нарешті свою націю яка може забезпечити, довести до кінця тa перемогти; або продовжувати накручувати кола біля спадкового, генетичного совка. Нічого менше не прокотить, свідок цьому сама історія. Виділений час не безмірний.

Жодні промови та обіцянки не додадуть до цієї картини нічого.

Знати; розуміти; створювати та будувати; і позбавлятися, і відкидати. Hічого менше не прокотить для прийнятої відповіді виклику та іспиту Часу.

Так поставлено питання Часу. Він не приймає і не прийме палких промов та красивих вистав замість результатів: реальних доказів існування нації. І скарги та виправдання посилати нікуди: таких Санта Клаусів, добрих дідусів у цьому світі не існує.

Щиро сподіваюся що тут немає жодних новин та відкриттів: всі вже зрозуміли. I годинник, цокає.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma