Enigma Enigma

andriy98

2020-02-26 10:08:40 eye-2 406   — comment 0

Як Україні стати потужною аграрною державою

Цілком можливим стає здійснення багатьох назрілих реформ в державі, насамперед, земельної.

Лібералізація земельних відносин, реальна земельна децентралізація або спрощення регуляторних процедур - це ті законодавчі ініціативи, які необхідні зараз Україні для розвитку фермерства та агровиробництва, забезпечення пересічному сільгоспвиробнику збільшення доходів, чесних правил гри для легальних інвесторів.

Мараторій - це гальма , які не сприятимуть реформуванню земельних відносин. В ньому зацікавлені особи, які намагаються експлуатувати непрозорий ринок землі.

Сьогодні, за наявності політичної волі керівництва країни, ця проблема має відійти у минуле.

Також не слід думати, що вся земельна реформа зводиться лише до питання ринку сільськогосподарських земель.

Адже будь-який новий інвестиційний проект у промисловості, будівництві, видобутку корисних копалин та багатьох інших сферах починається саме із одержання земельних ділянок або зміни їх призначення.

Проте земельні відносини в Україні завжди були надмірно зарегульовані, а недосконале та колізійне земельне законодавство створює широкі можливості для корупції.

Тому забезпечення безперешкодного доступу до земельних ресурсів для підприємців та громадян із мінімумом бюрократичних бар’єрів та без корупції – сьогодні слід вважати одним із найбільш пріоритетних завдань економічної політики для нової влади.

Його вирішення дасть потужний поштовх зростанню економіки вже у найближчі роки.

Ухвалиння нової редакції Земельного кодексу України з метою впорядкування розпорошеного земельного законодавства та подальшого розвитку земельних відносин на чітко визначених правових засадах, завершення земельної реформи, забезпечить охорону земель як основного національного багатства.

Винагородою стане кращий інвестиційний клімат в країні та економічне зростання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma