Enigma Enigma

Ігор Бондар-Терещенко

2022-01-24 10:17:13 eye-2 3990   — comment 2

Як українське стає радянським, антирадянським (і далі за списком)

Чи не цікаво вам дізнатися про те, як усе довкола могло стати "радянським" - від поетів до президента? Яка саме сила виявилася спроможною здійснити таке перетворення?

Саме про це у книжці "Від Червоного терору до мафіозної держави. Спецслужби Росії в боротьбі за світове панування (1917-2036)" Юрія Фельштинського і Володимира Попова. Тобто - про історію захоплення влади в Росії державною безпекою як інститутом, а також про всі етапи цього захоплення — від грудня 1917 року, коли було утворено ВЧК під керівництвом Фелікса Дзержинського, до сучасності, коли через каскад неконституційних маневрів влада в Росії опинилася в руках ФСБ, а крісло президента здобув колишній директор ФСБ Володимир Путін.

Так, читач виявиться свідком смертельної і кривавої боротьби між держбезпекою та компартією, яка завершилася перемогою КГБ над КПРС у 1991 році й над усією країною — у 2000-му, коли президентом (причому навічно) став Путін. Таким чином, автори книжки показують, чим небезпечна для Росії та решти світу держбезпека, що стоїть біля керма управління ядерною державою, а також допомагають зрозуміти, що ж саме відбувається сьогодні в Росії. Тобто хто і як нею керує, чого нам слід очікувати від засілої в Кремлі хунти, наскільки життєздатним виявиться створений Путіним і спецслужбами режим та непередбачуваними для Росії й усього світу будуть наслідки перебування Путіна при владі.

"З історії перемог і поразок 1991, 1993 та 1996 років держбезпека як відомство зробила один важливий висновок: - нагадують нам, - у Росії не слід захоплювати владу переворотом, путчем або оголошенням про запровадження НС і скасування виборів. Росія така дивна країна, де владу простіше отримати цілком, через вибори. Тільки попередньо потрібно все-таки вициганити у громадян одну посаду - президента країни. Новий план майже не відрізнявся від схеми Олександра Коржакова, Михайла Барсукова і Олега Сосковця. До нього внесли лише одну поправку: всіх трьох мала уособлювати одна людина, директор ФСБ, який пішов у дієвий резерв і став прем’єр-міністром; прем’єр-міністр — який став як офіцер ДР в.о. президента; в.о. президента — який став як офіцер ДР президентом країни".


Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma