Enigma Enigma

Ева Браун

2019-07-01 13:45:38 eye-2 3693   — comment 0

«Як вдома»: нові гуртожитки для військовослужбовців ЗСУ

 

Україна розвивається, і розвиток не проходить осторонь Збройних Сил України. Крок за кроком в нашій армії відбуваються зміни на краще. Ще у 2016 році стартував проект з реформування системи забезпечення житлом військовослужбовців та їх сімей, але з незрозумілих причин проект заморозили. Але у 2017 році МОУ все-таки розпочало масштабний проект будівництва для наших захисників: двоповерхові будівлі казарм поліпшеного планування на 25 кімнат, в яких розміщується до 125 військовослужбовців. Це наймасштабніше будівництво за всю історію нашої держави, 184 гуртожитки для 23 тисяч військових. Зведення будівель розпочалося майже по всій території України, в 20 областях: Житомирська, Миколаївська, Харківська, міста Новоград-Волинський, Конотоп, Бердичів, Кременчук, Броди, Дачне, Подільськ, Старичі, Мирне, Гончарівське та Десна. На будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт в Збройних Силах України передбачено витратити понад 4 мільярди гривень до кінця 2019 року.

Як заявив МОУ Степан Полторак:

«У цьому році ми плануємо продовжити програму щодо будівництва гуртожитків для військовослужбовців. Ми розширюємо цю програму і будемо будувати гуртожитки не тільки для військовослужбовців контрактної служби, які неодружені, але й для одружених, окремо для сержантського складу, а також штатне посадове житло».

Взимку, під новий рік, українські військові 92 бригади, що на Харківщині зажили по-новому в своїх нових оселях - 80-м захисникам було вручено ключі від власного житла.

Загалом, у Чернігівській області будується 11 нових гуртожитків:

• 3 – у Чернігові

• 5 – у селищі Десна для військовослужбовців 169-го Навчального центру

• 3 – у Гончарівському  для військовослужбовців 1-ї танкової бригади

 

В Міноборони запевняють, що чи не вперше у подібній вітчизняній практиці в архітектурних і дизайнерських рішеннях була врахована думка та побажання тих, хто експлуатуватиме це житло – військовослужбовців.

Також, закінчують будівництво і для військовослужбовців, які вийшли з окупованого Криму. Нові будівлі розташуються в Херсонській та Миколаївській областях. До того ж, розпочалось будівництво 72-го військового містечка для військовослужбовців ВМС у Миколаєві.

Виходячи з вищенаведених фактів, бачимо, що українська Армія виросла кількісно і якісно. Збільшилася не тільки кількість військовослужбовців, які прагнуть захищати свої землі, але й зросла якість їх матеріально-технічного забезпечення. Відповідно, зростає кількість нових гуртожитків.

В цьому році МО України планує вручити ще більше ключів від нових домівок військовослужбовцям.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma