Enigma Enigma

Джон Світер

2018-11-15 09:16:40 eye-2 5447   — comment 0

Як колишні прибічники Януковича перебігають в табір Тимошенко - Михайло Цимбалюк

Політика - це бруд, але про неї необхідно говорити. Ні для кого не таємниця, що колишні друзі Януковича перебігають в ряди так званих "демократичних сил", які в погоні за владою розпочали повномасштабні інформаційні війни з дискредитації один одного. Однак, метою цієї статті є оприлюднення деяких фактів з життя прибічників регіоналів, які перефарбовуються з приходом нової влади і намагаються залишитись при своєму кориті. 

Отож, мова сьогодні піде про Михайла Цимбалюка - очільника Львівської обласної організації ВО “Батьківщина”, який нібито є ідейним прихильником ЮВТ. Пан Михайло - людина дуже непростої долі, адже в свій час був ДАІшником і міліціонером, а також екс-членом партій СДПУ(о) Медведчука та партії Регіаналів Януковича. Все життя Міша жив в злиднях і у боротьбі за пересічного українця.

Офіційна біографія Михайла Цимбалюка типова як для українського чиновника . Міша був начальником чотирьох УВС – Рівненського, Полтавського, двічі Львівського, тричі його призначали губернатором - двічі на Тернопільщині і один раз на Львівщині. Крім того, Цималюк - заслужений юрист України, однак мало хто знає, що Михайло також за освітую фізрук.

У 1998 році, будучи вже головним ДАІшником Тернопільщини, Міша купив собі диплом юриста в МАУП. Потім була ще магістратура нацакадемії внутрішніх справ, де Михайло порішав собі питання освіти остаточно.

Проте жоден диплом не може сховати гострий розум та блискучу освіченість Цимбалюка. Так, на запитання про відношення до вільного обігу зброї Міша впевнено відповів: "Якщо людина з нашим менталітетом матиме законне право на пістолет, у нас буде Палермо 1930-х років". Мабуть, заслужений фізрук України мав на увазі Чикаго, де саме у той час ворогували між собою ірландці з сіцілійцями. А пік насильства у Палермо прийшовся на 80-ті роки минулого століття. І зовсім не через вільне володіння зброєю. Хоча колишньому мєнту краще знати. Люміній значить люміній.

Про родину Міші можна писати багато! Факти про жагу до розкішного життя свого сина Віталія видалялися з мережі практично одразу після публікації. Проте, силу інтернету не здолати. Відомо, що на момент коли Міша керував Львівською ОДА його нащадок, член партії Регіонів, носив годинник Baume&Mercier за п'ять тисяч вічнозелених, костюм від Lagerfeld за декілька тисяч доларів, телефон Vertu за 10 тисяч євро. Для пересування син фізрука обрав моднявий позашляховик Lexus GX. Вартість автомобіля в базовій комплектації розпочинається від 95 000 американських доларів. Потім ця тачка згоріла, проте це вже зовсім інша історія.

На фото - невістка Міші Цимбалюка Анна

Цимбалюк багато цікавого розказував і про своїх колег по цеху, зокрема:

Про Януковича

– Он умел располагать к себе. Мы встретились в 2004 году, он был премьер-министром, пригласил к себе, рекомендовал меня на губернаторство в Тернопольскую область, я тогда был начальником УВД в Ровенской области. Янукович рассказывал про свое детство, как ему было тяжело, как его первый раз подставили, как любит голубей, как уважает свою жену, которая без него детей воспитала. Он сказал одну вещь, которую я запомнил: "Михаил, тебя своим крылом коснулся ангел, но от тебя зависит, понесет ли он тебя по жизни или задушит в объятиях".

Через деякий час Міша гордо заявив: 

У команді Януковича я був чужим. Вона мені не імпонувала.

Дуже знакова цитата. Оскільки за чутками під час виборчої кампанії Януковича у 2004 року пропало 500 тисяч гривень, які були виділені на Тернопільщину. За це Віктор Федорович побив Цимбалюка і той більше тижня не з’являвся на роботу. Аналогічна ситуація тоді трапилась з Медведчуком, який також потрапив під гарячу руку Януковича.

 Про Захарченка:

– Коли ми домовлялися про інтерв’ю, ви сказали, що “поважаєте всіх міністрів внутрішніх справ, які були за роки незалежності України”. І Віталія Захарченка поважаєте, який очолював МВС в останні роки режиму Януковича, а зараз оголошено в розшук за звинуваченням у масовому вбивстві людей на Майдані?
– Ні звичайно. Захарченко був далеко не найкращим главою МВС. Я не хотів би про це говорити.

Про Савченко:

Вона не така проста, як її вважали. Вона ще скаже своє слово в українській політиці. Ми ще почуємо ту Надію Савченко, яку хотіло бачити громадянське суспільство. Надія прогнозована, вона готова до неординарних рішень. До авантюрних - ні.

От вгадав, так вгадав :)

Діяльність на посту голови ЛОДА

Міша вважався близьким до Петра Димінського. Це знайшло підтвердження у виборі першого заступника – колишнього керуючого справами Львівської облради, а на той час уже довгорічного пенсіонера Богдана Петрушака – давнього товариша галицького олігарха.

І знову чергова брехня від Цимбалюка:

- Во львовской прессе упорно муссируется мнение, будто вас назначили председателем Львовской ОГА при содействии бизнесмена Петра Дыминского. Это правда?
— Я хочу категорически это опровергнуть. Я убежден, что это догадки людей, которые вообще ничего не смыслят в делах, происходящих в государстве. Единственный человек, который меня и рекомендовал, и назначал, — это Президент Украины Янукович.

Усю господарську активність спрямував на завершення підготовки у Львові та області до Євро-2012. Садовий на той момент начудив вже стільки, що справу мусив узяти в свої чіпкі донецькі руки Борис Колесніков. Найголовніший об’єкт – стадіон «Арена Львів» – здали в експлуатацію в акурат напередодні закінчення строку губернаторства.

Відкати з будівництва спортивних об'єктів так сподобалися МихМиху, що він загорівся ідеєю проведення у Львові зимових Олімпійських ігор 2022. На щастя, не склалося.

Ще одне джерело легких грошей Цимбалюк знайшов на будівництві автошляхів. У 2011 році з держбюджету на ці цілі було виділено 140,5 млн грн. А це 17 з половиною мільйонів доларів по тодішньому курсі. І де ж ті дороги? Риторичне запитання...

На думку експертів, саме інцидент під час відкриття стадіону став вирішальною причиною відставки Цимбалюка. Львівська публіка освистала виступ Януковича, і роздратований президент знайшов крайнього. Того вечора на відеоекрані стадіону був показаний сюжет про історію українського футболу з 1894 року до наших днів. В кінці сюжету коментатор підкреслив, що лише завдяки владі і Януковичу стадіон вдалося побудувати. Цю промову публіка зустріла гучним свистом і криками “фу!”. Потім по відео на стадіоні показали сюжет про Януковича-президента, з виступом на ще не відкритій Львів-Арені. Публіка почала кричати і свистіти ще голосніше, повністю заглушивши звук, який лунав з динаміків…

Хоча важко звинуватити Цимбалюка в бездіяльності. Він чесно намагався уникнути ганьби. Ну, в спецефічний мєнтовський спосіб, але все ж таки. За словами тодішнього депутата облради Тараса Козака, Цимбалюк пропонував львівським депутатам-підприємцям проспонсорувати відкриття стадіону в обмін на місця в парламенті.

"Була сесія Львівської обласної ради, і мене запросив до себе Михайло Михайлович. І запропонував, щоб я привіз 800 глядачів на відкриття «Арени Львів». Але була одна умова: щоб ці люди не свистіли, і ще я мав заплатити 1 млн грн за це. Мені було сказано, що це був тест як майбутньому кандидату в депутати до Верховної Ради".

Масла у вогонь під час відставки додав і прем’єр-міністр Мікола Азіров, який звинуватив львівського губернатора в слабких економічних показниках. Мабуть не ділився...

Скандал з відставкою

Після кривавих події 9 травня 2011 року, коли через проросійських провокаторів постраждали львів'яни (обкатавши технологію, росіяни повторили це в Одесі за три роки), обурені місцеві депутати змусили губернатора Цимбалюка написати заяву про відставку, справедливо звинувативши останнього у організації заворушень.

"Я складав цю заяву під тиском людей, які увірвалися в мій кабінет. І порвав відразу ж, коли вони вийшли", - сказав він.

З його слів, він врятував таким чином депутатів Львівської обласної ради від кримінальної відповідальності. Цимбалюк додав, що в його кабінеті могла статися бійка або дебош.

Тобто спочатку він збрехав людям що звільняється, а потім збрехав, що врятував депутатів. Оскільки вже 16 травня міліція почала тягати людей на допити.

«Я працюю. Якщо президент (Янукович) мені довірить, я буду робити все для того, щоб не ганьбити честь цієї посади».

А потім, вже у 15-му році Міша здає колишніх партнерів:

– Хто стояв за львівської провокацією 9 мая? – Думаю, Андрій Петрович Клюєв.

Висновок

Тимошенко підібрала на смітнику політики достойного кадра - чесного, правдивого і чистого на руку. Цимбалюк своїми діями розвалив місцевий осередок партії і поставив на ключові посади своїх люде. Тих самих людей, які допомагали Януковичу прийти і втриматися на посаді. Тепер ці люди хочуть стати нашим майбутнім. Надіюсь, що мої слова змусять людей задуматись чи варто реанімувати регіоналів в новій історії України.

Більше цікавих новин на:

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma