Enigma Enigma

Бучко Володимир

2018-08-30 11:11:44 eye-2 9464   — comment 0

Як Росія спасає «бандерівську» Україну

Кремлівська пропаганда та п’ята колона в Україні підняли ґвалт на фоні новин про те, що Росія є найбільшим інвестором для української економіки. Типу, їх називають агресором, а насправді, вони «спасають» Україну. Типу, є негласні домовленості між керівництвом Росії та України про взаємні інтереси, російський бізнес не вірить у остаточний відрив України від імперії, та і взагалі, «ще не все скінчилося». Проте, реальність вийшла зовсім іншою.

Дійсно, згідно даних Держстату Росія інвестувала в Україну 436 млн. доларів США за перше півріччя 2018 року

і займає 34,6 % інвестицій у загальному обсязі. Але кремлівські пропагандисти і «експерти», в тому числі, українські, не прочитали примітку до публікації «Дані про прямі інвестиції на 01.01–01.07.2018 розраховані з урахуванням адміністративних даних НБУ, які, на відміну від попередніх років, включають обсяги реінвестованих доходів банків України». А якщо, ми подивимося статистику інвестицій саме в економіку України

то побачимо реальний об’єм інвестицій з Росії в Україну, а саме 26,7 млн. доларів США ( таблиця 1, рядок № 39: 824,2 – 797,5 = 26,7). А 26,7 млн. доларів США – це явно не 436 млн. доларів, про що нам розказує Москва та п’ята колона в Україні. Абсолютна більшість інвестицій Росії припало не на українську економіку, а на підтримку (капіталізацію) своїх банків. І для України – це добре. Росія щороку витрачає сотні мільйонів доларів, щоб тримати на плаву свої банки в Україні, спускаючи їх в «чорну діру». Ці гроші залишаються в Україні, в тому числі, підтримують курс гривні. При цьому, українці не виявляють бажання користуватися послугами банків агресора, тому Кремль і далі буде змушений вливати гроші в Україну без всяких вигод для себе.

В той же час, Порошенко і українська влада добре знайомі з заповітами Гайдара і ідеєю «ліберальної імперії». І Росії ніхто не дозволить під виглядом інвестицій скуповувати реальну українську економіку, що би там не розповідали. Разом переможемо!

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma