Enigma Enigma

Интересности

2022-01-13 21:14:08 eye-2 4013   — comment 0

Який корм для собак рекомендують ветеринари?

Готові до вживання сухі й вологі корми зручні для власників тварин, а вміст поживних речовин у раціонах є джерелом активної життєдіяльності домашніх вихованців.

Який корм для собак рекомендують ветеринари?

Якісний корм для собак здатен забезпечити вашому утриманцю довге та активне життя. Правильний вибір собачого харчування є ознакою турботливого ставлення власника тварини до здоров'я улюбленця. Фахівці з ветеринарії, як правило, добре обізнані у галузі харчування домашніх тварин і можуть порадити, на який раціон треба звернути увагу.

Готові до вживання сухі й вологі корми зручні для власників тварин, а вміст поживних речовин у раціонах є джерелом активної життєдіяльності домашніх вихованців. Чотирилапі друзі, які живуть поряд з нами, заслуговують на те, щоби серед різноманіття кормів був обраний найбільш поживний та приємний на смак продукт, який максимально враховує індивідуальні особливості собаки. Рейтинг харчової продукції допоможе вибрати збалансоване повноцінне харчування, виготовлене з високоякісної сировини.

З якістю складу раціонів пов'язана ціна на корм для собак. Адже, чим більший вміст м'яса і субпродуктів, тим продукт буде дорожчим. Особливу увагу на це варто звернути власникам собак великих порід: годування улюбленця дорогим кормом обійдеться в “копієчку”, тому важливо буде знайти оптимальний баланс між якістю харчування і його вартістю.

За ознакою якості складу раціону існує умовне розподілення кормів на класи:

  • економ - яскрава привабливе упакування і доступна ціна. Указаний вік тварини й досить узагальнена інформація про вміст продукту, без розподілу за породою. Відсутня лінійка спеціалізованих раціонів.
  • преміум - дуже популярне харчування за помірну ціну, для виготовлення якого використовують дорогі інгредієнти: ягнятина, індичка, лосось. Вміст протеїнів високий, багатий вітамінно-мінеральний комплекс, консерванти натурального походження, відсутні барвники й штучні ароматизатори.
  • суперпреміум - це про високу якість: збалансовані раціони для повсякденного харчування, лікувальні дієти, спеціальні корми.
  • холістики - найякісніше, але і найдорожче харчування найвищого класу.

Але не варто спиратися тільки на рейтингові оцінки. Найкращим варіантом їжі для вашого улюбленця буде той, який обирається з урахуванням:

  • Породи та розміру тварини. Для мініатюрних порід слід вибирати корм, розміри гранул якого відповідають розмірам щелепи та зубів. В раціонах для собак великих порід мають бути добавки для укріплення суглобів. Вміст харчування малих за породою тварин мусить враховувати особливості функціонування травної, нервової та імунної систем.
  • Віку чотирилапого друга. Раціони для цуценят і дорослих собак розрізняються за калорійністю, мають різне співвідношення протеїнів, жирів, вітамінів і мінералів.
  • Рівня фізичної активності вихованця. Для малорухливих тварин рекомендовані низькокалорійні дієти. Організм активних собак потребує харчування з підвищеним вмістом поживних речовин.
  • Особливих потреб організму тварини й стану її здоров'я. Спеціальні дієти враховують особливості віку і породи. Уподобання примхливих улюбленців задовольняють спеціалізовані корма у сухому чи вологому вигляді.

Якщо у вашого вихованця відсутні проблеми зі здоров'ям, гарним вибором для нього будуть базові корма преміум або суперпреміум: вони містять усі необхідні поживні речовини. Уважно роздивіться пакування обраного продукту: гарантія його якості - детально розписаний склад з наведеним вмістом інгредієнтів та їх походженням, на першому місті в переліку має бути м'ясна складова. Проконтролюйте призначення корму.

Для собак зі схильністю до будь-яких захворювань варто обирати спеціалізовані раціони: профілактичні або лікувальні. Цей вибір краще робити за порадою ветеринарного лікаря.

Корми для собак пропонують зоомагазини. Зробити замовлення з доставкою допоможе мережа інтернет.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma