Enigma Enigma

Ева Браун

2019-11-22 08:39:07 eye-2 2929   — comment 0

Загибель командира 128-ї гірсько-штурмової бригади Євгена Коростельова

 

В час коли на Сході нашої держави іде гібридна війна ніхто із наших захисників не застрахований від смерті.  Війна безжалісна. Для неї  не існує старих, інвалідів та дітей, є тільки ті, кого треба знищити. Вона забирає життя наших синів, батьків,  друзів. Так, доля не вберегла від смерті  і 38-річного уродженця Сумщин полковника Євгенія  Коростельова.

20 листопада у Сумах відбулося прощання з командиром 128-ї гірсько-штурмової бригади, який отримав смертельне поранення в зоні ООС. Разом з близькими за загиблим героєм плакало небо.  Прикро усвідомлювати, що саме такі захисники, які  відстоюють демократичне майбутнє нашої країни, борячись за право на вільне життя у європейській спільноті, помирають.  Євген Коростельов ще з дитячого віку мріяв бути військовим.  По закінченню школи вступив до Сумського інституту ракетних військ та артилерії. Після випуску прийшов на службу до 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, що на Дніпропетровщині, на посаду командира взводу. Там він сумлінно виконував бойові завдання.  В січні 2014 року, будучи підполковником,  Коростельов зайняв посаду командира самохідно-артилерійського дивізіону бригади. Пройшов пекельні місця найнебезпечнішого сектору Краматорська, Дебальцева, Шахтарська,  пройшов через  палаючі дороги Амвросіївки, Авдіївки. Завдяки його професійному керівництву  було знищено два танки, бойову машину піхоти, бронетранспортер, чотири протитанкові гармати, автомобілі та склади з артилерійськими боєприпасами в селищі Спартак та значну кількість особового складу противника.

  Під час цих бойових дій офіцер отримав контузію. Та це не похитнуло його готовності захищати Батьківщину. Після лікування у військовому шпиталі  Євген знову повернувся до зони  ООС, на передову до своїх побратимів. Євген був справжнім командиром, який не раз ризикував своїм життям заради інших.   У 2015 році за особисту мужність, високий професіоналізм в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі підполковник Коростельов був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та пам'ятним нагрудним знаком «Воїн-миротворець».

У вересні  2019 року Євген отримав звання полковник та  був призначений командувачем 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Як розповідають його підлеглі військовослужбовці "Євген був бійцем, який віддасть своє життя заради того, що він робить. Скільки було випадків, як він особисто нищив артилерією ворожі об’єкти окупантів. Це був справді командир, з яким не було страшно йти нікуди".

Нажаль так і сталось, 19 листопада цього року командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади віддав своє життя  під час виконання бойового завдання, підірвавшись на мінно-вибуховому пристрої у Донецькій області неподалік населеного пункту Новотроїцьке.

Це жахлива втрата для нашої країни та рідних, адже загиблий гідно ніс службу у лавах Збройних Сил України та відстоював свободу власної держави.  Він ГЕРОЙ, який з честю виконував свій обов’язок, захищаючи нас і мирне українське небо.

 Ми висловлюємо глибоке співчуття рідним та близьким у зв’язку з тяжкою втратою.

Вічна слава!

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma