Enigma Enigma

Олексій Ніконенко

2019-11-13 21:47:55 eye-2 4400   — comment 1

Західні спецслужби розкрили російську в/ч 29155, яка проводить диверсії в Європі

Спочатку почалася кампанія по дестабілізації в Молдові, потім відбулось отруєння торговця зброєю в Болгарії, а потім – невдалий державний переворот в Чорногорії. У минулому році у Великобританії було скоєно замах на колишнього агента російської розвідки з використанням нервово-паралітичної речовини. Хоча при здійсненні цих операцій були виявлені відбитки пальців працівників російських спецслужб. Спочатку вважали їх одиничними, не пов’язаними між собою нападами.

        Тепер працівники західних спецслужб дійшли висновку, що ці операції, а можливо і багато інших проводилися в рамках скоординованої кампанії з дестабілізації ситуації в Європі. Вони проводились елітними підрозділами у складі російської розвідувальної системи, які мають навички здійснення підривної діяльності, саботажу і скоєння вбивств.

Група, відома як «військова частина 29155», діє, щонайменше, 10 років, але західні спецслужби виявили її лише нещодавно. За словами представників розвідки чотирьох західних країн, невідомо, як часто мобілізуються оперативники цієї частини.

       Призначення в/ч 29155, про яку раніше не повідомлялося, свідчить про те, наскільки активно президент Росії Володимир Путін бореться з Заходом, ведучи проти нього свою так звану гібридну війну, в якій поєднуються пропаганда, хакерські атаки і поширення дезінформації, а також проводячи політику відкритої військової конфронтації.

      «Я думаю, ми забули, наскільки по своїй суті жорстокими можуть бути росіяни», – сказав Пітер Цвак (Peter Zwack), відставний офіцер військової розвідки і колишній аташе з питань оборони в посольстві США в Москві, який заявив, що він не знав про існування цієї військової частини.

        В СМС-повідомленні прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков запропонував звернутися з питаннями про в/ч 29155 в Міністерство оборони Росії. На запит про коментарі в МО РФ не відповіли.

        Військова частина, прихована за бетонними стінами 161-го Центру підготовки фахівців на сході Москви, перебуває у відомстві Головного розвідувального управління, російської військової розвідки, відомої як ГРУ.

 

 


Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma