Enigma Enigma

Serg

2020-07-02 07:48:30 eye-2 2561   — comment 0

Замість виплати заробітної плати – незаконні затримання та катування на тимчасово окупованих територіях України

Ще одне чергове порушення прав та свобод громадян на тимчасово окупованій території України, яке вже стало звичним явищем після окупації та приходу так званого «русского мира». Крім розкрадання та розпилення підприємств, закриття шахт на тимчасово окупованих територіях України, відслідковуються факти порушення прав громадян, які полягають у невиплаті заробітної плати шахтарям.

В червні місяці 2020 року в окупованому місті Антрацит, Луганської області відбулися мітинги шахтарів шахти «Комсомольська» у зв’язку з великою заборгованістю по виплаті заробітної плати.

Для вирішення вказаної проблеми керівництво фейкової «ЛНР» нічого іншого не придумали, як здійснити блокаду шахтарського селища, нагнавши туди бойовиків, відключити мобільний зв’язок та соціальні мережі, щоб не було великого розповсюдження в мережі інтернет інформації про протести.

Крім того, в хід пішли і звичні методи репресій, які дуже часто практикуються на тимчасово окупованих територіях України. Співробітники НЗФ «МГБ ЛНР» почали викрадати та незаконно затримувати (без будь-яких документів та постанов на затримання) активних шахтарів-мітінгарів, при цьому застосовуючи тортури та катування для отримання інформації про всіх причетних до мітингів або визнання факту співробітництва з українськими спецслужбами. Серед затриманих були і дружини шахтарів. Деяких шахтарів бойовики силоміць забирали з дому, погрожуючи зброєю рідним.

Лише після набуття великого розголосу стосовно проведення мітингів т.зв. «влада ЛНР» погасила заборгованість по виплатам заробітної плати шахтарям. Однак, бойовики так і не відпустили деяких шахтарів, яких було незаконно позбавлено волі.

За статистикою, яку навело QHA media, за 2019 рік у шахтах, які розташовані на тимчасово окупованій частині Донецької області, видобуток вугля сягнув близько 9,8 млн. тон (в тому числі нелегальні шахти та копанки). При цьому, борги по виплаті заробітної плати шахтарям від т.зв. «влади ДНР» сягнули понад 1 млрд рублів (понад 393 млн гривень).

Ось такі реалії російської злочинної діяльності на тимчасово окупованих територіях України.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma