Enigma Enigma

John

2019-06-14 18:50:45 eye-2 3376   — comment 1

Замовниками запорізького теракту були «МГБ ДНР»

Як повідомлялось раніше, 7 червня співробітники Служби безпеки України попередили масштабний теракт, організаторами якого були спецслужби «ДНР». Закладена саморобна вибухівка на дитячій площадці повинна була підірвати житлові будинки в радіус щонайменше десяти метрів, що могло б привести до чисельних жертв.

Ми отримали додаткові дані щодо аспектів підготовки злочину. 

Як і під час підриву автомобіля полковника СБУ О. Хараберюша, яке скоїла 31 березня 2017 року Юлія Просолова, так і у випадку з організацією попередженого вибуху в м. Запоріжжня вибухівку планувалось закласти у двері автомобіля. Про зазначене свідчить фото отримане з телефону Колосова Віктора (псевдонім «Дідусь»), яку йому відповідно надав куратор з МГБ.

 

Доречі співпадає не тільки почерк злочину, а ще й і процес тренування терористів. Як повідомляла Просолова, її тренування відбувались на закритій базі ЦСО МГБ, а вибухівка буде виглядати як пакет соку.  (https://ru.tsn.ua/interview/dali-15-tysyach-dollarov-ya-potratila-na-gulki-i-narkotiki-1143327.html). У випадку із «Дідусем» вибухівка також була закамуфльована під сік з дуже дотепною назвою. 

Фото: Колосов Віктор Михайлович

 

 

Куратором терориста був ТіщенкоВолодимир Анатолійович, позивний «Майор», 20.12.1974 р.н. , проживає в м.Донецьк, вул. М. Кашена, 19. Зазначена особа є колишнім співробітником управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України і відповідно є обізнаною людиною щодо методів роботи спецслужб.

 

 

А ось так виглядає керівник ЦСО Євдокимов Василь Вікторович «Ленін», 08.02.1973 р.н. 

Доречи Євдокимов має кримінальне минуле, зокрема підозрювався у розкраданні коштів в особливо великих розмірах – розкраданні металу з Дебальцівського заводу машинобудування, а також причетний до вбивства чотирьох громадян, ще в довоєнні часи (Загорулько, Сабайдаш, Андрєєва, Чуркіна). 

 

Цікавим є факт, що починаючи з 2014 року керівник Центру спеціальних операцій Міністерства державної безпеки «ДНР»Євдокиов, має широке коло зв’язків з поміж найвищих «військових» та «політичних» діячів т.зв. «ДНР». Відповідає за функціонування об’єкту, завдяки чому на базі ЦСО є широкі технічні можливості та матеріально-технічна база. 

З початку війни, користуючись посадовим становищем, «Ленін» разом із довіреними йому особами здійснював розкрадання великої кількості коштів з банків, які знаходилися на території Донецької області. Зокрема відомий факт викрадення «Леніном» та його поплічниками десяти мільйонів доларів з з відділення «ПриватБанку». 

Відомо, про факти викрадення  автомобілів, що знаходилися на території аеропорту у м. Донецьк на початку військових дій.

А тепер розповімо вам про основні завдання, які покладені на ЦСО МДБ «ДНР»: Зокрема:

1. Створення, підготовка та управління диверсійно-розвідувальними групами.

2. Створення агентурних мереж на підконтрольній території України.

3. Здобуття розвідувальної інформації на підконтрольній території України.

4. Організація терактів на підконтрольній території України. 

5. Організація охоронних заходів «перших» осіб т.зв. «ДНР».

6. Врегулювання громадського порядку на території т. зв. «ДНР».

А це відома інформація про теракти які відбулись на території України і до яких причетне ЦСО МДБ ДНР:

1. 31.03.2017 вбивство (підрив автомобіля) начальника відділу контррозвідки УСБУ в Донецькій області – Хараберюша О. І.

2. 27.06.2017 вбивство  (підрив автомобіля) начальника спеціального резерву Головного управління розвідки МО України – Шаповала М. М.

3. Спроба здійснення теракту в м. Запоріжжя 05.06.2019 року.

Ось так виглядає структура ЦСО МГБ 

Для Віктора Колосова робота з вибухівкою також є не в новину. Починав він військову службу в м. Теджен, Туркменія, В/Ч 858, Танковий учбовий полк. Пройшов службу від командира взводу до заступника начальника штабу полка. В 1988 році перевівся в Київський військовий округ. Службу проходив в 6 гвардійській армії, 781 артилерійський полк на посаді заступника начальника штабу по мобілізаційній роботі. У 1989 році був переведений на посаду заступника військового комісара м. Дніпродзержинська, Придніпровського військового комісаріата В 1993 році був звільнений з Збройних Сил. 

Інструктували «Дєдушку» на території  на території Донецька, до якого він виїжджав 6 разів за минулий рік, а також в анексованому Криму та безпосередньо на території Росії, куди Колосов також багаторазово виїжджав 2018 року.

Тому місце отримання смертоносної посилки не викликало у нього ніякого здивування. Нижче фото отриманні з телефону «Дєдушки» з місця закладки посилки та фото зроблені на тому самому кладовище.

 

Цікавим є і той факт, що Віктор Колосов вже мав проблеми із законодавством. 

У період з 1995 по 2010 роки, він має декілька судимостей за статтями Кримінального кодексу, які передбачають покарання за вчинення хуліганства, розбою, розкрадання державного майна в особливо великих розмірах та викрадення людини. 

Після того, як машина, в яку було домовлено закласти вибухівку поламалась, терорист самостійно вирішив закласти її в сміттєвий бак густонаселеного району Запоріжжя. Активувати 1,5 кг пластиду підривник планував за допомогою телефонного дзвінка з номеру готелю, в якому він зупинився. Однак співробітники СБУ передчасно деактивували вибухівку. Коли терорист не почув жодних повідомлень щодо вибуху, вирішив повернутися на місце злочину, де його і затримали оперативники контррозвідки.

На разі, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст. 258 Кримінального кодексу України

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma