Enigma Enigma

Vitamin UA

2020-01-23 11:27:36 eye-2 10747   — comment 1

Запитання до Президента Зеленського за мотивами передвиборчих дебатів кандидата Зеленського

19 квітня 2019 року у ході дебатів перед другим туром президентських виборів тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський зачитував з папірця Петру Порошенку запитання, які нібито попросили задати Президенту громадяни України. Запитання, від яких тоді несло фейками і некомпетентністю, але все ж вони були задані. 
 
Минуло 9 місяців. І за цей час тепер уже до Президента Зеленського встигло накопичитися дуже багато серйозних запитань. Але думаю, логічно і справедливо було би переадресувати йому зараз в першу чергу ті ж самі запитання, які він задавав своєму попереднику - дослівно або перефразовано.
Отож:
 
1. "Як так вийшло, що Україна майже найбідніша країна за найбагатшого президента за всю історію?"
⏩ Як так вийшло, що в майже найбіднішій країні зарплата директора "Укрпошти" у 2 рази перевищує оклад президента США? І це лише один з яскравих прикладів, що епоха бідності в нас закінчилась чомусь лише у високопосадовців. Чому зарплати наших міністрів всього за 4 місяці роботи стрімко зросли в декілька разів і в грудні перевалили за 100 тис. грн, а пенсії від початку 2019 року до сьогодні піднялися лише на 140 грн?
 
2. "Чи не хотіли б ви взяти участь в експерименті і спробувати прожити на 1500 гривень пенсії хоча б місяць?"
⏩ Якщо ви вважаєте, що підвищення пенсій за два роки на 200-300 грн - це вже не зубожіння, то чи не хотіли б ви взяти участь в експерименті і спробувати хоча би місяць прожити на 1638 грн (мінімальна пенсія зараз) або на 1769 грн (мінімальна пенсія в кінці 2020 року)?
 
3. "Скільки грошей вам ще потрібно взяти з бюджету країни, щоб наїстися?"
⏩ Скільки грошей ще потрібно взяти з бюджету країни, щоб наїстися вам і вашим "слугам"? Чому при попереднику навіть у найважчі воєнні роки не було такого падіння промисловості і такого недовиконання бюджету?
 
4. "Чому ніхто не сидить за Іловайськ та Дебальцеве?"
⏩ То чому ж так ніхто й не сидить за Іловайськ та Дебальцеве? А один із ймовірних винуватців трагічних подій під Іловайськом Хомчак ще й отримав від вас посаду начальника Генштабу?
 
5. "Як можна було на п’ятий рік війни, усвідомлюючи небезпеку, відправляти на заповітну смерть 24 моряків до Керченської протоки?"
⏩ Як можна було на шостому році війни людину, що її почала, і в якої руки по лікті в українській крові, вітати з Новим роком? Як можна було, незважаючи на обстріли, що не припиняються, і усвідомлюючи всю небезпеку такого рішення, відвести назад у поле українські війська з роками укріплюваних позицій? І в односторонньому порядку заборонити їм відкривати вогонь по ворожим позиціям?
 
6. "Чому через 5 років ми так і не знаємо вбивць на Майдані?"
⏩ Чому через 6 років ми відпускаємо на волю вбивць на Майдані за кілька місяців до винесення їм вироків?
 
7. "Чому підпалювачів магазину Roshen знайшли за 4 години, а підпалювачів військових складів і підривників автомобіля Шеремета не можуть знайти кілька років?"
⏩ Чому автора передвиборчого відеоролика, в якому Зеленського збиває вантажівка, знайшли за лічені місяці, а справжні підривники авто Шеремета досі гуляють на волі? В той час як замість них за надуманими звинуваченнями під арештом сидять не причетні до цього злочину атовці і волонтери. Скажіть, вам байдуже кого посадити заради "галочки" і власного піару? Чи може...
 
8. "Добровольці і патріоти опинились в тюрмах, бо для вас вони загроза?"
⏩ І саме тому вам так важливо їх скомпрометувати в очах суспільства через сфабриковані справи? Та й до речі, чому ви й досі не амністували тих "кілька тисяч політв'язнів режиму Порошенка", схоплених "аваковськими псами"? І що робить той же Аваков у вашому Кабміні "нових облич"?
 
9. "Чому не покарані прибічники Януковича?"
⏩ Чому прибічники Януковича не лише не покарані, а після вашої перемоги на виборах почувають себе в Україні ще краще та поводяться нахабніше, ніж за Януковича?
 
10. "Чому не знята недоторканність депутатів?"
⏩ Чому недоторканість депутатів все ж до кінця так і не знята, а оголосити імпічмент президенту за внесеним вами законом майже нереально?
 
11. "Чому всі ваші люди мають обидві руки?"
⏩ Кому вже "обрубав руки" президент Зеленський? Кого з крупних корупціонерів вже посадив новий "на 100% свій" прокурор? Чому Свинарчуки далі на волі? А єдина підозра, яка за весь цей час була висунута одному з них, не пов’язана зі скандалом з контрабандою російських деталей для заводів "Укроборонпрому"? Тому що після вашої перемоги на виборах, в тому числі завдяки подібним інфовкидам, це вже нікому не цікаво?
 
12. "Куди поділися наші Карпатські ліси? Яка ваша частка із незаконного копання бурштину?"
⏩ Хто далі вирубує карпатські ліси і копає бурштин, та яка ваша частка у цьому бізнесі?
 
13. "Скільки особисто вам занесли з "Роттердам+"?"
⏩ Скільки особисто вам занесли за "правку Геруса", що дозволила підприємствам Коломойського купувати електроенергію в РФ? Що вам пообіцяв путін за відмову від багатомільярдних позовів проти «Газпрому» в міжнародних судах і спроби посадити Україну на нову російську газову голку, відновивши прямі поставки? Коли ви нарешті розкажете своєму електорату правду про формулу "Роттердам+", яка насправді забезпечувала найнижчу серед інших можливих варіантів оптову ціну вугілля (і це визнали на серпневій нараді з питань енергетики в ОП) та не впливала на тарифи для населення? Чому не сидить Ахметов, якщо використовував формулу для створення корупційних схем і незаконно збагатився на цьому?
 
14. "Чи пам’ятаєте ви таке слово як люстрація?"
⏩ Чи пам'ятали ви таке слово як люстрація, коли призначали Богдана главою своєї адміністрації, яку потім поспішно перейменували в офіс?
 
15. "Чому ваші цукерки досі можна вільно купити в магазинах Москви? Чи є це правда, що цукерки Roshen є у пайках повстанців "Л/ДНР"?"
⏩ Чому пов'язані з вами кінокомпанії всі роки війни продовжують успішно працювати на російському ринку, а серіали виробництва студії "Квартал 95" показують на російському телебаченні?
 
16. "Як обвалилась гривня?"
⏩ Чому гривня зміцніла, долар упав, а ціни на продукти і паливо не знизились, а то й взагалі зросли?
 
17. "Чому Гонтарєва ховається в Лондоні?"
⏩ Як ви поясните той факт, що Гонтарєва, яка за вашими словами "ховається в Лондоні" і яку за вказівкою вашого бізнес-партнера та тіньового шефа Коломойського цькує ваше балаган-шоу, на міжнародному рівні знайшла високу оцінку свого професіоналізму у вигляді запропонованої посади в Інституті міжнародних відносин Лондонської школи економіки та місцем у списку найвпливовіших жінок світу 2019 року за версією Financial Times?
 
18. "Чому ви схопили громадянина за ніс, а з дівчини зірвали шапку?"
⏩ Чому ви відверто хамили і бикували перед військовими-добровольцями в Золотому? Таким чином ви самі собі намагаєтесь довести, що ви не лох, а президент цієї країни? Чому ваш прес-секретар Мендель не дає доступитися до вас нелояльним журналістам, а всі публічні місця, де з'являється президент із "народу" старанно від того самого народу зачищаються численною охороною? Це щоб вам не захотілося теж схопити за носа якогось провокатора чи нахамити у відповідь на незручне запитання?
 
19. "Чому війна досі не закінчилась?"
⏩ Чому війна досі не закінчилась попри те, що Порошенко, якому вона нібито була вигідна, давно не президент? Чому незважаючи на ваші численні поступки на межі відвертого плазування перед агресором воєнні втрати не зменшуються? Чому нормандський саміт, заради самого факту проведення якого, ви мало не на колінах готові були повзати перед кремлівським щуром, насправді ні на крок не наблизив Україну до миру? Де обіцяний вами в Парижі обмін полоненими всіх на всіх? Чи малося на увазі "всіх, кого путін захоче, на всіх, кого путін дозволить"? Чому після "повного і всеосяжного припинення вогню до кінця 2019 року", що подавалося як основний успіх перемовин, у 2020 під ворожими обстрілами далі гинуть та отримують важкі поранення наші військові?
 
Ще декілька бонусних запитань:
  • Так що ж ви все-таки робили в Омані, і в яку суму обійшовся вам цей "діловий відпочинок", та за чий рахунок "банкет"? Яка справжня ціль вашого кількаденного перебування в країні, що включена до "чорного" списку офшорів? З ким насправді ви там вели переговори, прикриваючись зустріччю з місцевим міністром, і про що домовлялися? І яка роль у цьому Медведчука, який за дивним "збігом обставин" опинився там в той же час і в тому ж місці? А потім з Маскату вилетів у Москву, ймовірно забравши з собою учасників таємних перемовин, які напередодні прилетіли в Оман з Москви тим же чартером, яким ви врешті й повернулись до Києва.
  • Де обіцяна вами потужна інформаційна війна проти агресора? Чому натомість іномовні редакції єдиного українського державного телеканалу UATV, що був доступний у кабельних мережах у всьому світі, припиняють міжнародне мовлення? Ваша команда вирішила "просто перестати стріляти" і у відповідь на бомбардування в інформаційній війні?
  • Коли ви виконаєте обіцянку про відмову від кортежів та президентських літаків?
  • Коли ви припините призначати на державні посади некомпетентних друзів і колег по гумористичному цеху? Тоді, коли вже врешті прилаштуєте всіх бажаючих?
  • Коли в Україну почнуть повертатися заробітчани, а поляки будуть їздити на заробітки до нас?
  • Коли ви припините геноцид зубожілого наріду тим, що на "Т" починається і на повний капець закінчується?
І підсумовуючи:
 
20. "Як ви спите вночі? Вам не соромно?"
⏩ Чи може, це і є та "країна мрії", вашої мрії, на яку ви перетворюєте Україну?

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma