Enigma Enigma

Сергей Юрченко

2020-05-29 12:59:39 eye-2 2743   — comment 0

Зартимано організатора і учасників нелегального переправлення іноземців до Євросоюзу

Як повідомляє прес-центр СБУ, викрито мешканку столиці на організації міжрегіональної групи, яка займалась нелегальним переправленням іноземців до країн ЄС. Вартість «послуг» зловмисників становила 5 тисяч американських доларів з клієнта.

За даними слідства, для переміщення нелегалів через державний кордон фігуранти використовували обхідні шляхи поза встановленими пунктами пропуску. Гроші за «транзит» іноземці передавали через посередника у Києві.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали на території Рахівського району Закарпаття чотирьох учасників групи при спробі незаконного переправлення декількох іноземців за кордон. Одночасно у Києві правоохоронці «взяли» організатора і посередника під час передачі обумовленої суми грошей за переправлення групи.

У затриманих виявлено транспортні засоби і телефони із доказами протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за ч.ч. 2 і 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України вчиненого за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Операція проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Закарпатській області та слідчими Національної поліції Київщини під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma