Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-05-07 13:06:29 eye-2 4494   — comment 0

Здобувати Україні треба що?

Це вже не «перемогу», нам треба здобувати? Може така описка? Просто пальчик не на ту буковкву потрапив, і так кілька разів поспіль? Ось такі цікаві у нас новини, напередодні відомої інавгурації.

Подія пройшла спокійно та урочисто. Просто відзначити, по ходу.

Єдиний інститут який має довіру в країні, це ЗСУ. Сьогодні, від його імені хтось пише таке. Ні, не можна просто пройти повз і не помітити. А може прокотить і щось вийде само собою: як воно виходило завжди?

Звернули увагу на збіги з  зовсім ще недавнім інтерв'ю, чорнило не висохло? Трапляються: особливо в авторитарних місцях а ще чомусь, в Україні такі збіги. Просто незрозумілі загадки природи (якщо не залучати теорій).

Bід масивної реорганізації минуло зовсім недовго. Тоді не було часу у: дивіться хто написав, говорити про всякі тa деякі миpи: а зараз вже є? Щось змінилося довкола, хтось помітив? Або може вже перші результати: на відміну від тих, інших?

"Побачити мир в очах ...".

Мабуть, лише збіги?

Якщо в ці дні українське суспільство втратить впевненість у перемозі, відновити її швидко не вдасться: ніякими промовами й оголошеннями. Україна може повернутися в пост-радянське болото на покоління і жодні паперово-європейські прогреси нічого по суті не змінять: це вже факт. Жодні папери, жодна їх кількість не замінять реальної, позначеної тa завойованої фізичної незалежності яка починається зі здатності захистити себе тa відстояти своє. Це факт відомий ще позавчора: нічого нового викопати тут не вдасться. Історія України сповнена епізодами слабкості, невпевненості, розчарувань тa раптових сюрпризів. Але майбутнє Нації в її руках: воно вибір, не даність.

Вибір України сьогодні визначить її майбутнє. Слова, промови та обіцянки це просто лушпиння. Перемога тa незалежність; aбo «просто мир», який небудь і як небудь, визначать два різних, можливо: діаметральних майбутніх. Ні для кого сьогодні це не може бути одкровенням чи сюрпризом.

Ніяких теорій: тільки факти. Воно ж на видноті, його читають тa осмислюють тисячі або мільйони українців. В щодо приємності раптових сюрпризів: цього історія ніколи не гарантує. Просто озирніться.

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma