Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-05-30 15:36:05 eye-2 26605   — comment 8

Безграмотність команди Зеленського - партія Слуга народу не може брати участь у виборах

Мінюст не має можливості по Закону зареєструвати зміни у статуті партії "Слуга народу", що є основною умовою учаті партії у дострокових виборах призначених Зеленським. Причина в тому, що до цих пір номінальний глава партії і вже перший заступник голови СБУ Іван Баканов не може підписувати партійні документи. І у Мін'юсту виникло закономірне питання: на якій підставі проводився з'їзд "Слуги народу" і проводився він взагалі насправді. Підгеглі Зеленського вимагають провести зміну по спрощеной процедурі, в іншому випадку "Слуга народу" не встигне провести з'їзд 8 червня і висунути своїх кандидатів на позачергові вибори Ради - і партія президента виявиться поза стінами нового парламенту.

Чому так сталось? Як розповідають власні джерела KV, усе просто, для проведення цих змін треба передати в Мінюст побачити всі документи на проведення партійного з'їзду, підписані головою партії Баканова. "Але таких документів немає, тому що Зеленський занадто поспішив з призначенням Баканова першим заступником голови СБУ - і Баканов за законом втратив право такого підпису",- розповідають учасники цього процесу. Володимир Зеленський своїм указом №316 / 2019 призначив Івана Баканова першим заступником голови СБУ 22 травня. А з'їзд "Слуги народу", на якому новим головою партії був обраний Дмитро Разумков, відбувся через п'ять днів - 27 травня. Тобто Баканов досі є головою партії - а це заборонено Законом України.

АП Зеленського намагаєтся порішати це, і тисне на Мінюст, щоб вони всупереч Закону закрили на цей факт очі. Міністерство юстиції не збирається цього робити, тому в Мін'юсті наполягають на повному реєстраційному циклі, який займе не менше місяця - з повною перевіркою документів та із запитами на територіальні об'єднання "Слуги народу". Очевидно, що партія яку купили посіпаки Зеленського, не проводила ніяких зібрань у регіонах та з'Їїздів, вони чомусь вирішили, що це прокатить. Вочевидь, ця думка у них прийшла на фоні ейфорії після виборів Президента, команда Зеленського вирішила, що їм тепер можна все. Юридична безграмотність команди Зеленського привела до безвихіддя. Тому деякі експерти говорять:"Можна припустити гіпотетично, що Андрій Богдан (глава Адміністрації президента, колишній адвокат, в тому числі, Ігоря Коломойського - KV) і, скажімо, якийсь Андрій Портнов (колишній заступник голови АП Віктора Януковича, юрист, який нещодавно повернувся в Україну - KV) знайдуть інструменти тиску на Петренко. Або, припустимо, включиться "вашингтонський обком". Але це буде поза законна процедура - і це рано чи пізно поставлять на вигляд Зеленському, який обіцяв українцям життя за новими правилами, а сам діє так само, як всі його попередники ".

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma