Enigma Enigma

Лаврін Капуста

2019-03-28 06:10:09 eye-2 1298   — comment 2

Зе (Зеленський) – не кандидат, а функція, як «Ніс» Миколи Гоголя

Всі журналісти, політологи, кандидати в президенти під час перегонів кажуть (як по команді, тому що насправді не зрозуміли суті), що Володимир Зеленський – феномен Ігоря Коломойського виконує свою утілітарну функцію: на першому етапі повинен бути противагою Петру Порошенко, перетягуючі  молодь та люмпенів «проти всіх», та в другому турі віддатися Юлії Тимошенко.

Але сталося, не як гадалося по (вигаданим?) опитуванням, «Зе» випередив не тільки діючого главу держави, а й «ексгазову принцесу». Тоді Коломойський вирішив йти до кінця й вложився вже більше в свого «діяча мистецтва», і тепер він хоче перемоги.

При цьому Петро Порошенко, як елефант відбиваїться від конкурентів з різним коефіціентом ненависті до нього самого, та до всього українського. Він та його команда на першому етапі ніяк не чекав такого конкурента, який по рейтингу покаже таку спритність, загрожуючи хаосом всій системі державної влади.

До цього виборчого процесу активно підключився «братський кремль» приймаючи в себе «своїх українських друзів В.Медведчука та В. Бойко». При цьому розраховуючи, що люмпени та «болото» з великого прошарку українського суспільства нічим не відрізняється від російського. Судячи з «рейтингів», що малюють Зеленському, для цього (поки що не піддаючи сумніву їх якості) є підстави. Але всі події в Україні з 2014 року показали, що переможе не «бидло», а пасіонарна частина населення, що обирає не шлунком, а розумом. 

Є ще одна суттєва обставина, на яку поки що ніхто з експертів не звернув увагу, бо всі зайняті феноменом появи Зеленського. Його сприймають так серьозно, що обговорюють його як СПРАВЖНЬОГО кандидата, яким він не є в ПРИНЦИПІ!

На мою думку – він не претендент-людина, яка тим більше не веде себе як звичайний кандидат на найвищу посаду в державі! Він є по всім ознакам кандидатом-функцією, тому що веде себе як гоголевський «НІС», який мав поважний вигляд… не більше того. Як тільки він розкриє свою особисту мовну діру – з нього ллється порожнеча і всі зрозуміють що  до чого. А може не зрозуміють…

Яка ж його справжня функція тепер, причому вона вигідна, як для Петра Порошенка, так і для Юлії Тимошенко!? Справа в тому , що входячи в другий тур він стає тим опудалом проти якого об’єднаються всі українці, що зрозуміють, що чорна діра невігластва не може керувати державою й бути Гарантом миру, спокою, процвітання країни.

А «Зе» буде в другому турі (якщо він буде) функцією для того, щоб заздалегіть не втікти (з дебатів?), як і його двійник – гоголевський «Ніс», щоб ніхто наприкінці не сказав:

«…Та ж ви мій власний ніс! Ніс глянув на майора і брови його трохи нахмурилися.

— Ви помиляєтесь, милостивий пане. Я сам по собі. До того ж у нас із вами не може бути ніяких близьких стосунків. По ґудзиках на вашім віцмундирі бачу, що ви повинні служити в сенаті або принаймні по юстиції. Я ж по вченій лінії…

Сказавши це, Ніс одвернувся і знову почав молитися».

Таким чином, феномен Зе був намальований ще великим Миколой Васильовичем Гоголем. Висновок: Зе - це ніс українського соціального болота, якому дай інструмент для звільнення від будь якого рабства - воно все рівно буде скиглити та обирати своїм Гарантом "Ніс".

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma