Enigma Enigma

Один из 93%

2019-11-07 12:35:55 eye-2 3517   — comment 0

Зеленський призначив керувати Тернопільською СБУ героя сюжету Схеми: про корупцію в економічній контррозвідці

Під час роботи над сюжетом "Управління захисту власних інтересів" про люксовий автопарк співробітників Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, неспівмірний з їхніми офіційними доходами, одним з важких завдань було не тільки зняти хто регулярно заїжджає на парковку, але й розпізнати героїв та довести їх приналежність до Служби (https://www.radiosvoboda.org/a/28522876.html).

У випадку з Юрієм Борейчуком це завдання було одним з найлегших. Він, з 90-х років працюючи в СБУ, оформив дорогий Land Cruiser (біля 70к) ПРЯМО на себе, у дворі управління паркувався ледь не на середині, та виходив з авто З ПАПОЧКОЮ СБУ - справжній контррозвідник. Після цього знайти додаткові підтвердження було легко - за кілька десятків років на службі їх назбиралося вдосталь.
І це додало цинізму до заяв СБУ про те, що своїм сюжетом ми могли порушити ЗУ "Про боротьбу з тероризмом" - мовляв, розкрили контррозвідників.

Сам Юрій Борейчук у відповідь на наші запитання не знайшов інших відповідей, окрім як заперечувати, що він Юрій Борейчук та залишився працювати у службі.

А тепер пішов на підвищення.

Вже другий герой сюжетів Valeriya Egoshyna отримає посаду у "оновленій" Служба безпеки України. Ivan Bakanov, це точно оновлення? І скільки ще героїв журналістських розслідувань готуються на посади?

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma