Enigma Enigma

DEM SOKYRA

2018-05-31 14:56:24 eye-2 3528   — comment 0

Звіт за місяць роботи Демократичної Орди

Агітаційні кампанії

Кампанія по ПнВК. Економіка – це головне, решта додасться. Тому більшу частину зусиль цього місяця ми спрямували на конкретну проблему розвитку економіки України: заміну податку на прибуток податком на виведений капітал (ПнВК, по-русски НнВК). Якщо коротко, то податок на прибуток – інструмент рекету податківців, які вишукують помилки в бухгалтерії у бізнесу, вимагають штрафи і хабарі, псують інвестиційний клімат. Коли введуть ПНВК, податкова цього робити вже не зможе, а податком обкладатимуть не весь прибуток підприємства, а тільки гроші, що йдуть власникам. Щоб це все донести до мільйонів громадян України, ми:

• Написали 5 роз'яснювальних статей і незліченну кількість постів на Facebook, провели кілька кампаній по поширенню тез по ПНВК.

• Підготували 8 варіантів плакатів і рамку для Facebook, щоб розповісти про ПНВК ще більшій кількості людей. Поширили їх і надрукували тиражем у 2000 примірників для агітаційної кампанії.

• Провели акцію під Кабміном, Верховною Радою та Адміністрацією Президента: шукали, де загубився законопроект, і штурхали величезний м'яч, що символізує ПнВК. Дивно, але факт: на вузькопрофільну й незрозумілу пересічний людині акцію прийшли не менше 50 осіб. Це успіх. Серед спікерів були співавтори першого законопроекту, яким планувалося ввести ПнВК: Тетяна Шевцова та Олександр Шемяткін. Акція була не тільки закликом подати й прийняти законопроект про ПнВК, але й анонсом того, що буде, якщо цього не станеться: прийдемо вже не з м'ячем, а з мечем.

Weteran WoW. 9 Травня ДемОрда провела публічну акцію, щоб показати всю абсурдність використання «міфу про перемогу» Росією та її українськими сателітами. Акція вдалася, було круто. Крім головного сенсу, на акції ми відпрацювали механізми організації, громадської активності та мобілізаційного потенціалу. Виявилося, що ДемОрда може зібрати більше 100 осыб на мітинг/акцію, виглядати весело й бойовито, збирати захоплені погляди журналістів, перехожих та навіть деяких учасників «маршу Перемоги», які ще зберегли головний мозок. Про акцію написали десятки інтернет-ЗМІ в Україні й Росії, вона увійшла в телесюжети центральних каналів. Про акцію дізналися кілька мільйонів в Україні, і незліченна кількість людей за її межами. Нейтральних відгуків, слава богу, не було. Найбільше ми пишаємося відгуком телеканалу ICTV, що належить олігархові Пінчуку: мовляв, ми клоуни, які паплюжать святу перемогу. Ок! Інтернет-ЗМІ й нормальні телеканали були більш об'єктивні та відбили наш посил: переодягнені ветеранами, підроблені діди на палицях, темнолюбство й мілітаристський чад – це смішно. Пора зав'язувати з «прославлянням 9 Травня», свято абсолютно втратило свій людський зміст і стало живою агіткою й знаряддям пропаганди.

Висування кандидатів у Раду громадського контролю НАБУ. ДемОрда делегувала в Раду Громадського контролю НАБУ трьох осіб, що мають величезний досвід боротьби з корупцією. Та ще й справжньої боротьби, а не мітингів в костюмах панди. Перший – Анатолій Мазур, a.k.a. Мужик з Сокирою. Це людина, яка розчухрала машини, що стояли під Солом'янським судом, який відмовився заарештовувати Труханова. Така форма протесту нам близька, а ми близькі Анатолію Мазуру, тому він ще й міністр ДемОрди. Крім сокири, він відомий своєю громадською активністю, і сокира була вже, по суті, актом відчаю. Щоб таких актів в країні було поменше, Анатолій Мазур і делегований нами підганяти НАБУ. Другий – Максим Діжечко, Міністр магії. Цей великий чоловік з великої літери – один з перших організаторів роботи Юридичної Сотні. ЮрСотня об'єднала сотні юристів, які допомагали учасникам Майдану, бійцям АТО й активістам захиститися в наших прекрасних судах. Третій кандидат – чудовий журналіст-інвестигатор Тетяна Локацька, гроза корупції, страшний сон Михайла Мультика й інших мафіозі. Щоб висунути кандидатів і відповідати умовам голосування, ми створили антикорупційну ГО «Демократична сокира Орді», заповнили масу документів, провели наскрізнофейсбучну кампанію в підтримку Діжечко, Локацької й Мазура. У підсумку наші кандидати виграли з переконливою перевагою та зайняли перші три місця в трійці переможців Інтернет-голосування.

Акція щодо підтримки вивчення та медичного використання каннабіса в Україні. Ми приєдналися до групи активістів, які виступили за використання канна біса в наукових і медичних цілях. Наш підпис стоїть на відкритому списку глав громадських організацій – здебільшого пацієнтських – з проханням дозволити лікуватися каннабісом. Чому ми це підтримуємо? Побудемо нудними. Вживання каннабісу не тільки в медичних, а й в культурно-розважальних цілях – частина історії Європи, Азії та Північної Америки. Українське законодавство з питань наркотиків і, зокрема, каннабісу, в цьому питанні не по-європейськи жорстке. Причина проста: симбіоз міліції й наркоторговців. Спільними зусиллями вони утримують в нелегальному полі якомога більше речовин, щоб потім заробляти на їх нелегальності надмаржу. Таким чином, виведення каннабісу з нелегального поля – це не просто боротьба за громадянські свободи (наприклад, свободу лікуватися його продуктами), а ще й боротьба з корупцією.

Партійне будівництво

Зареєстрували громадську організацію «Демократична Орда». Ця організація нам потрібна, щоб вести діяльність до офіційної реєстрації партії. Вона буде отримувати дозволи на акції, писати листи й звернення, замовляти Мерч й агітпродукцію, сплачувати будівництво бойових дирижаблів. Саме на її рахунки  найближчим часом будуть збирати гроші.

Сформували та розширили Кабмін. У нашому тіньовому Кабміні більше 30 людей, які багато зробили для України та відмінно розбираються в одному або декількох питаннях. Їх список відкритий. Більшість з них рекомендацій не потребує. Зараз всі ці чудові люди зайняті тим, що пишуть розширену програму партії. Практика показала, що написання програми не може бути швидким. Доводиться погоджувати та вичитувати ціле безліч речей.

Створили канали для спілкування: Телеграм, Діскорд, Whattsapp, Reddit. Насправді, це не аби яке досягнення, просто нагадуємо, що ці канали існують, і в них можна спілкуватися.

Доходи та витрати

Звітує Антон Швець. Загальні витрати «ДемОрди» склали 16 813 грн. На поточний момент на балансі ще залишилося 11 473 гривні. Все це прямі пожертви на карту. Недосконалість майнера призвела до того, що загальний обсяг пожертвувань шляхом майнінгу й перерахування криптовалют склав еквівалент $15, в тому числі 0,0018 BTC і +0,0040494131 Monero. Крім того нам перевели 0.005 ETH ($ 2,5). Ми продовжуємо вірити в перспективу майнера як джерела фінансування політичної активності, але поки що це джерело не працює, як задумано. Статистика говорить, що встановити та запустити майнер, незважаючи на всі складнощі, змогло майже 500 осіб. З них у майже 400 виявилися занадто старі та не призначені для майнінгу відеокарти, і майнити на відеокартах вигідний ETH не вийшло. Йшов тільки не дуже ефективний і не дуже прибутковий майнінг Монеро на процесорах. Стабільний денний онлайн тих, хто майнив, склав від 10 до 40 осіб (в момент стартової установки було, звичайно, більше, але значна частина людей відсіялась). Доступна потужність при цьому коливалася набагато сильніше (очевидно, це було пов'язано з використанням адаптивного режиму майнера).

Основними статтями витрат стали:

• 8 733 грн – проведення масових акцій;

• 7 280 грн – агітаційна кампанія по ПнВК.

Загальний обсяг витрат немов натякає, що політична активність – не дуже дороге заняття, і фінансування шляхом пожертвувань і внесків може бути цілком достатньо. Нагадаємо, що бюджет партії «Батьківщина» за 1 квартал 2018 року склав 8 471 724,00 гривні. І все це були кошти держбюджету. Ми не знаємо, скільки витрачено на пости про сирники на Facebook, але в цілому біля половини витрат «нормальної» політичної партії – це оренда офісів, і ще половина з другої половини – зарплати. Добре, що у нас все інакше.

Поки що ККД «ДемОрди» перевищує ККД будь-якої іншої політичної партії в Україні багаторазово. До того ж, ці зусилля спрямовані в потрібному напрямку, а не як зазвичай. Інвестиції часу й коштів в ДемОрду оплачуються веселощами та змінами на краще.

Ми вдячні всім, без кого це було б неможливо: нашим активістам, донорам, міністрам, заступникам міністрів, губернаторам, баронам і лордам, добрим троллям, оркам, тауренам, зомбі і всім-всім-всім. Залишайтеся з нами, гримить кістками!

https://demorda.party/ua/news/zvit-za-misac-roboti-demokraticnoi-ordi

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma