Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-09-10 06:58:23 eye-2 7247   — comment 3

АрселорМіттал виводить з України понад 10 мільярдів через безперервний пресинг СБУ

Як стало відомо, збори акціонерів найбільшого закордонного інвестиційного підприємства в Україні ArcelorMittal Кривий Ріг вирішило переглянути своє рішення залишити в Україні майже весь прибуток підприємства в розмірі понад 10 мільярдів гривень, направивши її на розвиток виробництва і поліпшення умов праці.

Про це свідчить порядок денний зборів акціонерів призначеного на 10 жовтня. Нагадаю, у квітні 2019 ArcelorMittal Кривий Ріг оголосили про те, що інвестують понад 10 мільярдів гривень в українське виробництво. Однак, після перемоги Зеленського на президентських виборах, найбільшого іноземного інвестора в Україні почало пресувати СБУ, яке очолив друг і бізнес-партнер Зеленського Іван Баканов. При чому, все це відбувається на тлі численних заяв Зеленського про "захист інвестицій в Україні". 20 липня 2019 СБУ проведе перший обшук і заблокує роботу підприємства, а також відкриє справу за статтею "Екоцид". Після цього було оголошено про те, що сторони "домовилися". Однак 3 вересня 2019, СБУ знову прийшло з перевіркою на завод і частково заблокувало роботу Арселор Міттал. До того ж, чиновники податкової, які діяли разом з СБУ заявили, що АрселорМітттал, заборгував, як вони тільки що "раптово" виявили, понад 9 мільярдів гривень податків.

Саме тому акціонери вирішили направити кошти не в українське виробництво, а на виплату дивідендів. Станом на 1 липня 2019 року компанія ArcelorMittal Duisburg Beteiligungsgeselschaft mbH (Німеччина) володіє 95,1283% акцій "АрселорМіттал Кривий Ріг". Таким чином, понад 95% виплачених дивідендів будуть виведені за кордон.

При цьому, прошу зауважити, за весь час від перемоги Зеленського на виборах до сьогодні, не було жодного обшуку на заводах Коломойського, Пінчука і Ахметова. Завди,які належать цим олігархам, в аспекті екологічного забруднення в рази перевищують допустимі норми в порівнянні з Арселор Міттал, який дотримується європейських норм, і постійно вкладає кошти в оновлення виробничих засобів захисту екології. Такий ось "захист" закордонних інвесторів від Зеленського.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma