Enigma Enigma

Интересности

2022-08-12 12:49:02 eye-2 3976   — comment 0

Більше проданих PS5 та менше прибутку в новому квартальному звіті Sony

У кінці липня Sony поділилася своїми результатами за черговий квартал, який закінчився 30 червня. Згідно зі звітом, упродовж нього компанії вдалося реалізувати 2,4 млн одиниць PlayStation 5. Це на 5 % більше за показник попереднього кварталу, що дозволило японській корпорації продати загалом понад 21,7 млн консолей.

Водночас зі збільшенням кількості власників Sony Playstation 5, загальні продажі ігор впали на 2 %, а у вже придбаних геймери провели на 15 % менше часу. Причина цього — зменшення кількості нових проєктів як від власних студій компанії, так і сторонніх розробників. У 2021 році для консолі нового покоління вийшло набагато більше ігор, аніж у першій половині 2022 року. Через це, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, також на 37 % знизився операційний прибуток.

Його падіння змусило Sony змінити та понизити свої прогнози на весь фінансовий рік. Тепер вона очікує на 1 % менше проданих ігор і на 16 % менше операційного прибутку, на якому також відіб’ється купівля за $3,6 млрд студії Bungie, котра не увійшла в поточний звіт.

Водночас в Sony називають очікуваним падіння багатьох показників. У період пандемії геймери показали рекордну активність, але зараз, коли вона майже скінчилася, ігрова індустрія переживає період «вирівнювання». Тому зменшення продажів та прибутку багатьох компаній є неминучими.

Загалом за квартал Sony продала 47,1 млн ігор, серед яких 6,4 млн — це ексклюзивні проєкти консолі. Обидва показники менші за будь-який аналогічний період минулого року. Щоби компенсувати втрати, компанія планує збільшити обсяги виробництва PlayStation 5. Їй вдалося вирішити низку проблем, які раніше не давали їй змогу виробляти необхідну для задоволення попиту кількість консолей.

Також вона планує просувати власний сервіс підписки PS Plus. У липні цього року ключові для компанії країни отримали його оновлену версію, але оцінити результат можна буде лише у жовтні 2022 року — саме тоді Sony опублікує наступний фінансовий звіт.

Компанія також очікує зміну ситуації восени. У цей час відбудеться реліз багатьох крупних проєктів, зокрема, God of War: Ragnarok та ремейку The Last of Us Part I. Вони мусять повернути активність геймерів на колишній рівень.

Майже незмінною залишилася кількість підписників PS Plus — 47,3 млн. Стільки ж було в минулому кварталі, але порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, Sony отримала 1 млн нових користувачів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma