Enigma Enigma

Лиза Фроликова

2020-06-02 09:31:16 eye-2 393   — comment 0

Чому небезпечні соцмережі?!

Незаперечний той факт, що інтернет, соціальні мережі та месенджері стали ефективним інструментом внутрішньої та міжнародної політики. Наразі ведення війни переходить в так звану «м’яку силу», що несе в собі комплекс інструментів і методів досягнення зовнішньополітичних цілей без застосування зброї. На противагу якій використовуються інформаційні та інших важелів впливу.

Дана методика ведення війни використовується для підживлення і провокування екстремізму, сепаратизму, націоналізму, маніпулювання суспільною свідомістю, втручання у внутрішню політику держав.

Соціальні мережі є унікальною платформою для веденні інформаційної війни. Активне відображення в соціальних мережах негативних думок щодо певного політичного управління, чи влади країни: відкладає в думках дописувачів відповідний негативний меседж, який в подальшому може призвести до внутрішніх переворотів в країні.

Як приклад можна розглянути спільноту в соціальній мережі Twitter: так на сторінці «otto UKROP» (https://twitter.com/OttoHammond/) публікуються матеріали дискредитаційного характеру з метою посіяти недовіру населення до влади країни та підірвати репутацію діючої влади.

Для успішного розвитку суспільства важливим є сприяння формуванню коректного уявлення про державу, право та політику, встановлення та налагодження соціальних відносин і ефективної комунікації між можновладцями та громадянами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma