Enigma Enigma

Gala Kavun

2019-07-15 16:51:15 eye-2 3275   — comment 1

#Дочоготутмова або Ми це вже проходили

Архівні світлини в Instagram: @unrukraina

Освітній історичний проект в Telegram: @unrukraine

Мій блог на Петро і Мазепа

Мій блог на Site.ua

Я просто не можу збагнути. Ну, це ж вже було. Ну, проходили вже. У нас був цілий регіон, який заповнював документи російською, видавав газети виключно російською (ну, Кримська Світлиця була, одна, ок) і навіть "вибив" собі показ фільмів у кінотеатрах з російською озвучкою.

Я чудово пам'ятаю, як мої друзі з інших областей дивувалися всім цим російським прапорам, надписам і "Дому Москви".

Я чудово пам'ятаю, що вважала цей регіон домом. Бо ним він і був. Колись. Злилася на всю ту російщину, але думала "ну, якщо їм так зручніше..." Але що я знала? Я була довоєнною дитиною.

А ви зараз - ні. Ви - дорослі люди у країні, де йде війна. І досі не можете встановити причинно-наслідкових зв'язків, вивчити власну історію - хоча б десятирічної давнини.

То ви, поборники "прав і свобод", які "я люблю українську, але закон про мову - диктаторський", і ті, що сидять в кріслах на Банковій і звідти диктують нам нову реальність, якого розвитку подій прагнете? Щоб ще котрийсь регіон увійшов до конституцій одразу двох країн, перетворившись на сіру зону? Щоб ще декілька сотень тисяч людей, які вважають зараз цей регіон домом, були туди нев'їздними? Ну, було вже! Ну, озирніться!

І так, нагадаю, за п'ять років українська армія відвоювала дві третини окупованих територій Донбасу. І ніхто там не жаліється, що їм не дають говорити російською чи що їм важко заповнювати якісь папери. #дочоготутмова #моваобєднує #нечіпайтемову

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma