Enigma Enigma

Дарія Марущак

2019-07-16 13:21:22 eye-2 2776   — comment 0

Їжа майбутнього: як стартап з Фінляндії створив м'ясо з вуглекислого газу

Фінська інноваціна стартап- компанія Solar Foods створила новий білковий продукт, виготовлений із вуглекислого газу. Ця альтернатива м'ясу допоможе вирішити екологічні проблеми сільського господарства і сприяти у боротьбі зі змінами клімату.

Окрім цього, компанія планує продати 50 мільйонів порцій штучної їжі власного виробництва у найближчі два роки, а новий продукт Solein з'явиться на полицях магазинів вже у 2021 році. На початку продажів продукт буде реалізований у вигляді коктейлів або йогуртів, як джерело рідкого білку.

Solein в 100 раз сприятливіший для клімату, ніж всі інші білки тваринного і рослинного походження і може вироблятися в будь-якій точці світу, навіть в тих місцях, де звичайне виробництво білків ніколи не було можливим, розповідають представники Solar Foods. До того ж, виробництво білкового продукту з точки зору вуглецевого сліду в 10 разів чистіше, ніж використання сої.

Вода змішується з поживними речовинами: калієм і натрієм, в розчин додається вуглекислий газ. В рідину поселяють спеціально вирощені колонії мікроорганізмів, які споживають поживні речовини і виробляють їстівну речовину, схожу на борошно. Речовина на 50% складається з білка і їй можна буде надати форму за допомогою 3D-принтера або ж додавати  в інші продукти.

В Solar Foods вірять, що в майбутньому обсяги виробництва альтернативного м'яса перевершать випуск продукції традиційної м'ясної галузі.


Читайте більше:

Штучне м'ясо: до чого дійшли вчені?
Zero Waste: книги, додатки, фільми які вчать концепції "нуль відходів"
Окуляри з кави та кукурудзяні кросівки: 3 бренди, які дотримують концепції Zero Waste
Zero Waste: найактуальніші еко-товари сьогодення

 

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma