Enigma Enigma

BlackPR

2024-04-19 18:43:25 eye-2 4459   — comment 0

Лабіринти Локі (ч. 14)

 

ТЕХНІКА У НОВОМУ СВІТІ

 

Нафта скоро закінчиться. Вугілля також ненадовго залишилося. Природний катаклізм забере основні орні землі, на яких можна було б вирощувати ріпак під біодизель. Загальний занепад технологій змусить звернутися до старих, перевірених тисячоліттями, транспортних засобів – таких, як кінь та вітрильний корабель. З конем все зрозуміло, але яким буде вітрильник вже недалекого майбутнього?

НАМ він мислиться як лоддя русів або драккар скандинавів, але з бермудським вітрильним озброєнням, що дозволяє ходити круто до вітру або змішаним - з прямими і косими вітрилами. Втім, клімат сам змусить знайти те, що найкраще підходитиме кожному окремо взятому регіону планети.

Тому, що людство навряд чи забуде повітроплавання, то цілком можливі і повітряні кулі-аеростати, що наповнюються гарячим повітрям.

Виникне велика проблема з металами - рулюватимуть ті клани, на території яких буде можлива їхня розробка. І ділитися металом із рештою вони не будуть! Нікому не потрібні потенційні вороги, озброєні найкращою на той час зброєю. Вогнепал теж довго не протримається - нестача ресурсів змусить після використання всіх патронів перейти до старих перевірених лука та стріл (сюди ж МИ відносимо і арбалет).

Війни будуть вестися не так за живий товар, як за продукти харчування і - головне! - метал для зброї. Тому, в умовах загального дефіциту, скотарство знову стане практично безвідходним виробництвом - підуть кістки, рога і копита. Кістка - прекрасний наконечник для стріли проти слабко захищеного супротивника та для полювання. Рога та копита - пластини на обладунки та замінник пластмаси для гудзиків, гребінців та іншого ширвжитку. Камінь теж піде в хід - кремінь, обсидіан, сланець...

Врахуємо ще й те, що переважна більшість населення планети вимре – кого заберуть війни, кого – хвилі, тож дихати в Новому світі стане вільніше. І небезпечніше. Тому що у НАС завжди знайдеться сильніший противник, на території якого будуть родовища металів, кам'яного вугілля та інших необхідних природних ресурсів. Перемагати таких ворогів МИ зможемо лише за допомогою звитяги - як особистої, кожного воїна, так і доблесті всього народу взагалі, включаючи всіх розумово повноцінних членів. Тому що розумово відсталих у Новому світі не буде – вони не виживуть у найжорстокішому природному відборі. Так само як виключатимуться з життєвого процесу боягузи та зрадники.

Отже, треба вивчати технології минулого, щоб майбутнє не застало НАС зненацька. І, на самому початку катаклізму, запасатися тим, що не тільки не втратить свою ціну, а навпаки - стане непомірно дорогим - металами. І скирдувати їх у таємних місцях, оберігаючи більше за своє життя. Врахуємо, що ворог не знатиме милосердя - вирізати будуть практично всіх захопленими живими. Окрім хіба що молодих жінок, які завжди були ходовим товаром. Тож нема чого звинувачувати НАС у жорстоких задумах - весь світ буде таким, чого пласкомирним зараз ще дуже важко зрозуміти.

Життя вимагатиме від кожного, незважаючи на стать, бути воїном. Таке було вже у НАШИХ предків. І завдяки цьому історичному факту НАШІ Предки створили найкращу цивілізацію та найпершу державу на цієї планеті - Аріана Веджу. Легенди про «амазонок» і є спогадами про героїчне життя арійських жінок-войовниць.

Слава НАШИМ Предкам!

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma