Enigma Enigma

BlackPR

2024-05-09 15:06:58 eye-2 4443   — comment 0

Лабіринти Локі (ч. 23)

ЧАСТИНА ШОСТА

ПРО ЩО МОВЧАВ ДІД ПАНАС

СВОБОДА ЧИ РАБСТВО

 

Свобода - це відчуття невимушеності, хоча справжня свобода полягає в тому, що ми добровільно накладаємо на себе деякі обмеження. Тому що тільки МИ самі можемо визначити для себе рівень своєї невимушеності щодо навколишнього суспільства. На жаль, сучасне суспільство змогло накласти на НАС обов'язки, які ми, у свою чергу, намагаємось всіляко ігнорувати. Новий Світ врятує нас від необхідності кривити душею і зображувати із себе законослухняних громадян збіговиська нелюдів та мутантів. Тоді МИ самі станемо ЗАКОНОМ і диктуватимемо його тим із не-НАС, кому буде дозволено жити у НАШОМУ світі. Ступінь НАШОЇ свободи - добровільне підпорядкування НАС тим ідеалам, які дають НАМ можливість нормально функціонувати, не пригнічуючи нічиєї індивідуальності (маються на увазі, звичайно, НАШІ індивідуальності!), не виявляючи ідіотської самостійності (яка є ніщо інше, як злочинне нехтування умовами НАШОГО виживання). НАШЕ суспільство - це вільна федерація ОСОБИСТОСТЕЙ, об'єднаних спільною метою - НАШИМ добром, добром і розвитком НАШОЇ раси - раси БОГІВ. А інакше не варто і городити всю цю купу понять, слів та дій. Все, що МИ робимо, має бути підпорядковане вищій меті – НАШОМУ ПАНУВАННЮ і НАШОМУ БЛАГОПОЛУЧЧЮ. Тому будь-які прояви анархії є бунтом і злочинним злодіянням проти НАС самих. І це має нещадно викорінюватись. Те, що можна пробачити пласкомирним, залишеним НАМИ для роботи на НАС, ніяк не може бути допустимим серед НАС. Інакше з НАС МИ легко можемо перетворитися на нас. Є різниця? - І досить суттєва.

Ми не створені для рабства – ні для фізичного, ні для духовного. Обмеження, які задовольняють пласкомирних у їхньому світі, нас пригнічують і призводять до нервових зривів. Чужі обмеження волі ми сприймаємо як ворожі дії проти НАС. Так було, так є, і так має бути завжди.

Що таке рабство? Це природний стан пласкомирних, скутих власними забобонами, що не дає пласкомирним піднятися над навколишнім горизонтом. Втім, їх туди і не тягне - вони щасливі, потрапляючи в залежність від будь-кого - вони навіть у ланцюгах знаходять своєрідну красу. Швидше за все до рабства їх нестримно тягне їхній світогляд - амбівалентне за своєю сутністю, більше схоже на правило курника: більше жери і більше сери (а серуть на тих, хто на соціальній драбині знаходиться нижче їх). У той же час пронос вищесидячих сприймається пласкомирними як щасливе знамення - не дарма ж серед пласкомирних у їхньому статевому житті так поширені всілякі сковування, зв'язування, обсерання та інші приємні для них збочення. Все це від того, що рабська психологія вимагає не тільки самознищення, а й насильства (хай хоча б у вигляді гри). Пласкомирним ніколи не зрозуміти НАШОГО почуття свободи - коли НАША самодисципліна змушує НАС відмовлятися від деяких бажаних речей, бажаних дій, привабливих пропозицій...

МИ – не раби. І тому лише МИ маємо право панувати над світом. Наша свобода, ніколи не зрозуміла пласкомирним, несе у собі творчий потенціал і Всесвіт розкривається перед НАМИ. Ми просто не можемо інакше, адже тоді ми перестанемо бути самими собою. Хоча б через те, що все, що ми могли б побажати, ми повинні спочатку наказати собі. Тільки це – істина у мінливому світлі, де аморфні обриси пласкомирних подібні до мазутних плям на поверхні води – і такої ж товщини, як і райдужна плівка. Хоча самим пласкомирним не видно навіть цієї веселки – вони ж не можуть відірватися від площини.

Свобода – це більше, ніж право творити все, що заманеться. Свобода – це духовне розкріпачення від умовностей, що не сприяють встановленню нашої влади у Всесвіті. Тільки так можна розуміти СВОБОДУ. СВОБОДА – ЦЕ МИ!

Рабство - це занурення в станових чи особистих забобонах і бажаннях отримати що-небудь, не зважаючи на своїх побратимів, найчастіше - саме за рахунок своїх побратимів. Барижні дрібні думки і нікчемні миттєві забаганки на чолі - це і є РАБСТВО.

РАБСТВО - ЦЕ І Є ПЛАСКОМИРНІ.

СВОБОДУ ЛЮДИНІ!!!

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma