Enigma Enigma

Интересности

2020-10-20 12:42:40 eye-2 3243   — comment 0

Опалення будинку електрикою - чи вигідно?

Постійно зростаючі ціни на енергоносії змушують всіх нас серйозно задуматися над вибором найбільш ефективного і, бажано, економічного способу обігріву своїх осель. І хоча більшість будівель, як в місті, так і за його межами міста, як і раніше опалюються за допомогою природного газу, багато, з тих чи інших причин, все частіше вдаються до альтернативних, резервних способів підтримки в своєму будинку тепла і затишку.

Опалення будинку електричним котлом - найпоширеніший метод. Електрокотел недорогий (від 100 у.о.), найбільш безпечний, екологічний, простий в підключенні, експлуатації, обслуговуванні та ремонті, з дуже високим ККД, який досягає практично 100%.

Основною перевагою використання електричних котлів для системи опалення будинку є те, що він не вимагає окремого, обладнаного відповідно до певним технічним нормам приміщення з власним входом, вікном, димоходом, і іншим. І в тому випадку, якщо будинок вже побудований, а жити в ньому хочеться, це просто відмінний стартовий варіант, оскільки інша складова системи опалення: розводка, радіатори, або ж тепла підлога, не зажадає ніяких серйозних конструктивних змін, для додаткового підключення в ній котлів працюючих на спалюваному паливі. І навіть після переходу на інше джерело енергії він залишиться в якості резервного або просто використовуваного періодично. Електрокотел можна встановити практично в будь-якому зручному та доступному для Вас місці. Більшість з них мають досить скромні габарити і ергономічний дизайн, без проблем вписується в інтер'єр приміщень будь-якого призначення.

Якщо додати в систему опалення бойлер непрямого нагріву, електрокотел зможе забезпечувати вас так само необхідною кількістю гарячої води.

Скоротити витрати на споживання електроенергії можна використовуючи багатотарифний лічильник, акумулюючи тепло. У нічний час вартість електроенергії дешевше в 2 рази, а за пільговим тарифом для електричного опалення - аж в 4 рази. В такий час надлишки потужності електрокотла можна витратити на підігрів теплоносія в спеціальному теплоаккумуляторе - буферної ємності. Прогрітий вночі теплоносій, згодом, буде використовуватися для опалення днем, значно скоротивши тривалість роботи котла на електриці по більш дорогому тарифу.

Ну і, зрозуміло, запас гарячої води на наступний день теж розумніше робити в цей же час.
Як правило, витрати на опалення будинку за допомогою електрики трохи вище, ніж у тих, хто використовує для обігріву газ або тверде паливо. Але, як уже було сказано вище, на початковому етапі економляться великі кошти за рахунок того, що немає потреби в обладнанні котелень та інших приміщень для спалювання і зберігання палива. Система опалення з використанням електрокотла коштує в рази дешевше. За рахунок цього порівняльні загальні витрати на опалення будинку за допомогою електрокотлів спочатку набагато менше, ніж за допомогою котлів, що працюють на спалюваних енергоносіях. Вони досягають паритету окупності через 5 - 10 років експлуатації і тільки після закінчення цього терміну обігрів будинку за допомогою електрокотлів стає менш рентабельним.

Так само величезним перевагою електрокотлів є простота управління їх роботою. Навіть в бюджетних моделях за допомогою всього пари кнопок або ж регулятора, можна встановити певну температуру теплоносія з точністю до 1 град. Більш технологічно просунуті моделі оснащені датчиками зовнішньої і внутрішньої температури, що дозволяє регулювати режим обігріву в залежності від зміни зовнішніх погодних умов, або підтримувати певний мікроклімат в приміщеннях автоматично. Так само можна запрограмувати економ режим на час вашої відсутності або ж сну, і відновлення комфортної для вас температури через певний час. Ну а самі передові зразки здатні беззаперечно підкорятися командам дистанційно, отриманим зі смартфона, навіть якщо в цей час ви ще тільки рухаєтеся в сторону аеропорту, щоб повернутися додому з будь-якого тропічного райського куточка. Це особливо актуально для заміських будинків і дач, власники яких навідуються туди лише періодично.

В Аква-Лайф представлений великий асортимент обладнання для опалення та гарячого водопостачання. Дуже сподіваємося, що інформація була корисною для Вас.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma