Enigma Enigma

Катерина Яресько

2019-11-12 19:21:10 eye-2 3472   — comment 0

Поганий закон

Подивилась проект закону про розвідку, внесений Зеленським. Звісно я не фахівець, не обізнана в цій діяльності як професії, в питаннях організації розвідслужб. Тому я навіть не намагалася розібратися повністю у всьому тексті, а переглянула його в аспекті, в якому я точно розбираюсь, після чого винесла свій вердикт:

- поганий закон.

Чому? Дуже просто. Тому що нас там нема.

Розвіддіяльністю за законом будуть займатися лише спецслужби, приватні структури навіть не розглядаються.
Для порівняння. В США 17 спецслужб, кожна з яких займається своїм напрямом роботи, і при цьому аналітику та OSINT там можуть замовляти приватним агенціям чи фахівцям. У нас плануються 3 розвідоргани (зовнішня, військова та прикордонна розвідка), і приватні структури та аналітики не розглядаються як суб'єкт розвіддіяльності.

Звісно мова не йде про спецзасоби, на застосування яких потрібно отримувати дозвіл суду, цим можуть займатися виключно державні органи. Але аналітика та розвідка відкритих джерел має бути більш відкритою та гнучкою.

Наша група SeaKrime проводить таку діяльність щодо окремих питань порушення морських прав та Державного кордону України, фактично закриваючи потребу в інформації в цій сфері. І при цьому ми знов будемо діяти як волонтери, поза фінансуванням, і навіть не планується побудувати цивілізовані відносини між нами (і такими як ми) і державою.

Поганий закон.

Продовження екзекуції тут:

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma