Enigma Enigma

Освітня асамблея

2021-11-29 17:58:34 eye-2 4247   — comment 0

П'ять якостей справжнього лідера


5 кроків, як стати успішним лідером. Потрібно лише….

У книжкових магазинах тобі точно зустрічалися книги з гучними назвами на кшталт “Керуй, інакше керувати будуть тобою” чи “Стань королем життя за 1 наносекунду”. Знаєш, чому на подібні книги завжди такий великий попит? А чому на курсах про те, як бути першим у будь-якій справі, завжди так багато учасників?

Відповідь проста: лідерами не народжуються. Бажання “мчатися на білому коні з прапором попереду інших” хоч раз у житті було в кожного. Але важливо розуміти: справжній лідер має послідовників. Якщо ж оточення лише підкоряється, виконує вказівки, але ніколи “не йде за тобою”, лідером тебе назвати аж ніяк не можна.

Сьогодні ми розповімо про п’ять найважливіших якостей справжнього лідера. Все просто і без прикрас. Занотовуй😉

▪️ Дисциплінованість

Те, що потребує великих зусиль. Справжньому лідеру без неї ніяк, адже оцінювати будуть саме стосовно справи, самого себе і оточення. Почати приборкувати себе можна з побутових звичок. Наприклад, ніколи не запізнюватись або чітко дотримуватись розпорядку дня. Важливо завжди виконувати зобов’язання і, найголовніше, вчасно це робити. Незалежно від того, чи це волонтерська праця, чи реалізація проекту на роботі.

▪️ Відповідальність

Справжнього лідера вирізняє відсутність страху перед відповідальністю та готовність брати її за своїх близьких, підлеглих або колег. Для виховання цієї якості можна спробувати брати більш складну роботу, від якої буде залежати функціонування інших елементів корпоративної системи або процеси в колективі. Це не означає звалювати на себе купу роботи, це означає виходити із зони комфорту і вчитися виконувати відповідальні завдання чітко, без зайвого ризику.

▪️ Впевненість і раціональність

Два компаньйони успішного прийняття рішень. Холодний мозок і залізна рука - те, що навіть провали перетворить на тріумфальні перемоги. Працюй над тими аспектами своєї роботи або життя, в яких ти не впевнений, та бери незвичні задачі. Так ти прокачаєш свої навички і будеш впевненим у власних силах!

▪️ Ерудованість

Допоможе вирішувати велику частину проблем як у роботі з людьми, так і в керуванні компаніями. Секрет до сліз банальний: книги, фільми, статті. Все, до чого ти можеш доторкнутися. Повір, у часи сучасного прогресу - є з чого вибирати. Це змусить сіреньку рідину в мізках бігати, а тебе захистить від зніяковіння перед, здавалося б, безвихідною ситуацією.

▪️ Психологічна підкованість

Лідер повинен вміти не тільки показувати себе, але й дивитися та бачити інших. Мається на увазі, що психологічна підкованість та вміння розуміти співбесідника - якості, що дійсно можуть допомогти досягти висот. І хоча частіше за все вони приходять з досвідом, але навчитися цього можна. Дізнаватись про патерни поведінки можна як і з книг, так і завдяки власній спостережливості.

Які якості справжнього лідера ти вважаєш найважливішими? Пиши в коментарях!
 

Підпишися на наш канал в Telegram: https://t.me/osvitaUkraine

Освітня асамблея

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma